Dell activează controalele de confidențialitate hardware în Linux

Doriți să vă asigurați că camera web și microfonul sunt oprite? Dell adaugă cod în Linux pentru a oferi suport pentru controalele sale de confidențialitate hardware.

Munca de acasă a venit cu probleme pe care câțiva dintre noi le-am luat în considerare până acum. Întrebați-l pe cunoscutul scriitor și expert Jeffrey Toobin care a fost prins amuzându-se la un apel Zoom. Nu ar fi frumos dacă ai putea fi sigur că camera web și microfonul sunt oprite? Dell este de părere că acesta este motivul pentru care au oferit cod nucleului Linux pentru a oferi suport pentru controalele sale de confidențialitate.

Drivere-le de confidențialitate sunt create și pentru cele mai noi laptopuri; butoanele de confidențialitate hardware. Aceste combinații de taste împiedică accesul oricărei aplicații la microfonul și camera încorporate ale laptopurilor. Pentru a vă asigura că microfonul nu poate fi folosit pentru a vă asculta, veți apăsa tastele Ctrl+F4 și pentru a vă bloca camera web, apăsați tastele Ctrl+F9.

Odată ce acest nou cod este încorporat în nucleul Linux, nici un program nu poate accesa fluxurile audio sau video. Deoarece acest lucru funcționează la nivel de operare, pe lângă faptul că accidentele sunt mai greu de făcut, ar trebui să blocheze programele spion sau alte tipuri de malware care încearcă să vă arunce o privire la ce faceți.

Nu este prima dată când securitatea pentru confidențialitatea este încorporată într-un laptop cu Linux. De exemplu, furnizorul de calculatoare cu Linux, Purism, a oferit suport pentru confidențialitate pentru programele cu sursă deschisă proprii. Calculatoarele lor se vând deja cu suport hardware pentru a bloca fluxul video și audio.

Este de remarcat faptul că unul dintre cei mai mari furnizori de calculatoare din lume consideră că Linux este atât de important pentru publicul său, încât își susține noul hardware de confidențialitate de la început. De cele mai multe ori, în trecut, companiile au oferit suport pentru funcții hardware în Linux mai puțin obișnuite, cum ar fi cititoarele de amprente și mecanismele de securitate.

Lasă un răspuns