Debian planifică un eveniment online axat pe jocuri

Cum tot mai mulți utilizatori folosesc distribuții Linux pentru a se juca, anumite distribuții se „trezesc” și își fac propriile planuri de îmbunătățire și se pare că echipa Debian vrea să joace un rol important în această direcție.

Evenimentul planificat se numește MiniDebConf Online #2 „Gaming Edition”, acesta face parte dintr-un eveniment mai amplu care se va desfășura pe parcursul a patru zile la sfârșitul lunii Noiembrie – mai exact pe data de 19-22 – secțiune dedicată jocurile se va ține pe data de 21-22 Noiembrie. În aceste vor fi mai multe sesiuni cu „atracție largă” care ar trebui să fie interesante pentru persoanele care doresc să joace și/sau să creeze jocuri pe Debian. Deci, poate fi interesant atât pentru jucători, cât și pentru dezvoltatori.

Unele subiecte planificate sunt:

  • Discuții cu dezvoltatorii de jocuri despre experiențele lor, despre modul în care se dezvoltă, despre modul în care își finanțează proiectele sau pe care le mențin durabile.
  • Discuții despre câteva motoare de jocuri gratuite și instrumente de creare a jocurilor.
  • Discuții despre instrumentele care există pentru crearea de grafică și muzică pentru jocuri.
  • Discuții despre remedierea defectelor din pachetele de jocuri și problemele legate de jocuri.
  • Prezentarea de jocuri care au succes, precum și jocuri gratuite DFSG care necesită făcute special pentru Linux.

Se pare că încă mai au nevoie de oameni pentru discuții. Dacă găsiți lucruri care îi interesează sau vreți să vă implicați în evenimente, accesați link-ul de aici.

Evenimentul îl puteți vedea pe site-ul oficial.

Lasă un răspuns