Dacă Mozilla ar dezvoltat un serviciu de e-mail

Dacă ai avea un e-mail de genul: numele_tău@firefox.com, respectând confidențialitatea.

Cred că multor utilizatori de internet le-ar plăcea ca Mozilla să ofere un serviciu de e-mail sub marca Firefox sau Mozilla. Cei mai mari furnizorii de e-mail nu sunt preocupați de confidențialitatea clienților. În cea ce privește respectarea confidențialități serviciilor de e-mail, există doar câteva alternative.

ProtonMail sau Tutanota sunt două servicii foarte bune care respectă confidențialitatea clientului, dar au suport pentru IMAP destul de limitat. iCloud este de asemenea excelent, dar are nevoie de acces unic la un dispozitiv Apple.

Astfel rămâne un loc gol unde ar putea intra un brand cunoscut, orientat spre confidențialitate, așa cum este Mozilla. Compania Mozilla este finanțată decent și ar avea posibilitatea să ofere un serviciu de e-mail pro-intimitate și care să fie ușor de utilizat. Funcțiile de bază pot fi gratuite și să acopere utilizarea obișnuită.

Nu ar fi o idee proastă să meargă pe brandul Firefox. Imaginați-vă că aveți o adresă de e-mail de genul numele_tău@firefox.com sau ceva de genul acesta.

De fapt, putem face un pas mai departe: unificând toate serviciile Firefox într-un singur cont pentru confortul utilizatorului. Mozilla face acest lucru pentru sincronizarea Firefox, Pocket și Firefox Send. Ideea poate fi extinsă pentru a oferi opțiunea „Conectați-vă cu Firefox/Sign In with Firefox” în toate serviciile web, oferind o alternativă care respectă confidențialitatea la „Conectați-vă cu Google/Facebook/Twitter”.

Conectarea cu Firefox este deja disponibilă pentru Pocket.

Apple a introduc de ceva vreme „Conectați-vă cu Apple/Sign In with Apple”, pentru care consensul general a fost că este o opțiune mai bună. Pur și simplu datorită modelului lor de afaceri, este mai probabil să ai încredere în Apple decât în Google.

Dar o dată cu intrarea lui Mozilla în joc, alegerea ar fi mult mai simplă, deoarece au orientarea spre open source și confidențialitate. Sper doar ca într-o să se întâmple acest lucru.

Lasă un răspuns