Cum se rezolvă problema internetului în Ubuntu

La fel ca pe orice platformă există și probleme cunoscute care pot apărea la conexiunea internetului. Cel mai adesea, conexiunile wireless sunt cele cu probleme și nu reușesc să se conecteze la rețeaua de internet. Vestea bună este că de obicei aceste probleme sunt destul de simplu de rezolvat.

În acest articol explic cum se poate rezolva unele dintre cele mai comune probleme de internet din Linux/Ubuntu.

Nu există semnalul wireless

Nu te poți conecta la internet din cauza lipsei de semnal Wi-Fi, care este una dintre cele mai frecvente probleme. Din păcate, pot fi multe probleme diferite, dar să vedem unele dintre cele mai comune.

În primul rând, se poate ca semnalul wireless să fie oprit la calculatorul tău – motivul poate fi oricare. Dacă ai un laptop, trebuie să cauți un buton cu semnul wireless pe el sau o combinație de taste. O altă problemă este oprirea semnalului din sistem, deschide un terminal și rulează comanda: rfkill list all.

Dacă în listă apare „block soft”, va trebui să tastezi comanda: rfkill unblock. Această comandă deblochează semnalul wireless din sistemul de operare. Dacă nici așa nu se remediază problema, este posibil să ai un router wireless mai vechi. Aceste routere au tendința de a avea probleme cu tehnologia IPv6 și trebuie să dezactivezi opțiunea IPv6 din setările router-ului.

Tot trebuie să funcționeze corect

Ști că nu sunt probleme la internet ce țin de soft sau nu sunt probleme la furnizorul de internet, dar internetul nu merge. În acest caz trebuie să verifici toate cablurile de internet, toate componentele hardware și aparatele de internet, toți conectori și mufele de intrare și ieșire a cablurilor și a aparatelor. Dacă sunt daune la echipamente sau sunt prea vechi, atunci acestea trebuie neapărat înlocuite cu alte noi.

Drivere-le trebuie actualizate la zi

Dacă totul este în regulă până aici, o problemă a lipsei semnalului de internet este lipsa drivere-lor sau instalarea/actualizarea acestora s-a făcut greșit. Începe verificarea tuturor drivere-lor de rețea să funcționeze corect și actualizarea lor – verificare este bine să se facă de două ori.

În Ubuntu mergi la colțul dreapta sus și dai clic pe pictograma în formă de rotiță, alegi: setările de sistem – software și actualizări – drivere suplimentare. Aici o să apară diverse drivere alternative pe care le poți instala pentru utilizarea lor.

Probleme la furnizorul de internet

Dacă ai încercat toate soluțiile de mai sus și încă nu s-a rezolvat problema, este timpul să contactezi furnizorul tău de internet. Ar putea fi o problemă din partea lor.

În ansamblu, problemele legate de internet sunt comune pe majoritatea calculatoarelor. De cele mai multe ori, acestea nu sunt grave și pot fi rezolvate cu ușurință. Cu toate acestea, dacă dorești să eviți probleme de internet prin wireless pe un sistem Linux, poți trece la o conexiune prin cablu, mai ales dacă ai un desktop sau laptopul nu îl muți destul de des.

Sper ca aceste sfaturi sunt utile.

Sursa: www.ubuntupit.com

Lasă un răspuns