Cum se poate partiționa SSD/HDD-ul din Windows 10

Sunt multe aplicații care fac o treabă foarte bună când vine vorba de partiționarea unui SSD sau HDD. Dar acest lucru se poate face din Windows fără nici o problemă și astfel nu mai aveți nevoie de alte programe terțe.

Dacă calculatorul dvs. conține o singură unitate (C:) care conține toate programele, documente, fotografii, alte fișiere – atunci este bine să vă mai faceți o altă partiție. În caz că sistemul de operare se corupe, sunt șanse mari să pierdeți toate fișierele și documentele.

Partiționare SSD/HDD-ul adaugă separatoare în spațiul de stocare pentru a menține totul mai ordonat. Asta înseamnă că dacă sistemul de operare se corupe, sunt șanse mai mari să puteți salva fișierele importante în siguranță.

Înainte de partiționarea spațiului de stocare, asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a datelor de pe unitatea pe care sunteți pe punctul de a o partiționa.

Cum să partiționați HDD din Windows 10?

Apăsați combinația de taste „Windows+R” pentru a deschide utilitarul „Run” sau căutați aplicația în meniul „Start”.

Tastați „diskmgmt.msc” și apăsați pe „OK”. Puteți de asemenea, copia și insera comanda din acest articol în câmpul de text al utilitarului Run.

Va apărea un meniu cu o listă cu toate hard disk-urile. Faceți clic dreapta pe unitatea pe care doriți să o partiționați și selectați „Shrink Volume”.

Veți fi întrebați cât de mult doriți să micșorați unitatea. Suma introdusă va însemna cantitatea de spațiu rămas pentru noua partiție. În căsuța „Total size after shrink” va fi spațiul lăsat în partiția inițială.

Tot în utilitarul de gestionare a discului, faceți clic dreapta pe noua casetă care apare în partea de jos a ferestrei – caseta care apare cu numele „Unallocated”. În meniul apărut, selectați „New Simple Volume”.

Urmați instrucțiunile din asistentul „New Simple Volume” pentru a crea partiția. Acest lucru vă va permite să setați dimensiunea partiției și să selectați litera care va fi alocată.

Poate o să fiți întrebați care să fie formatul pe care doriți să îl aibă partiția. În majoritatea cazurilor, trebuie să selectați „NTFS”. În alte cazuri, cum ar fi dacă încercați să partiționați o unitate flash USB, veți alege formatul „FAT32”.

Asta este tot. Sper să vă descurcați fără alte probleme.

Sursa: www.businessinsider.com

Lasă un răspuns