Press "Enter" to skip to content

Cum se folosesc corect mănușile de latex

0

De când a apărut acest virus SARS-CoV-2 și s-a declarat pandemie la nivel mondial, lumea a început să se protejeze mai mult ca de obicei. Și astfel oameni au început să își cumpere și mănuși printre lucrurile alte lucruri pentru protecția personală.

Mănușile din latex sunt cele mai preferate și cumpărate pentru că sunt cele mai elastice și asigură o bună sensibilitate tactilă, acestea se găsesc în două variante – pudrate și nepudrate.

Și aceste mănuși se folosesc întru-n mod anume și majoritatea le folosesc incorect. Mai jos am scris un mic tutoriale despre cum se folosesc corect și astfel am învățat și eu cum se folosesc corect manușile.

Cum să folosești corect mănușile din latex

Dezinfectează mâinile înainte și după folosirea mănușilor

Folosește apă și săpun sau gel dezinfectant, dar asigură-te că usuci bine mâinile înainte să iei mănușile.

Alege mărimea potrivită

Indiferent de tipul de mănușă ales, alege mărimea potrivită – acestea sunt între S și XL. Pentru a fi eficiente, mănușile trebuie să stea fixe pe mâini atunci când le porți.

Mănușile trebuie să acopere încheietura mâini

Pentru o protecție eficientă, nu este de ajuns ca mănușile să acopere degetele și palma. E important să le rulezi până peste încheietura mâini.

Îndepărtează corect mănușile

Prima mănușă se va scoate prin prinderea cu trei degete a părții care se afla în podul palmei și rularea ei în jos. A doua se va îndepărta introducând degetele mâinii opuse sub mănușă. În acest fel, pielea nu va atinge partea exterioară a mănușii, care poate fi contaminată.

    Lasă un răspuns