Cum se crează un punct de restaurare din Windows 10

Punctele de restaurare sunt caracteristicii foarte utile ale sistemelor de operare. Toți utilizatorii ar trebui aibă cel puțin un punct de restaurare recent creat, indiferent cât de greu sunt de creat.

Windows 10, la fel ca toate versiunile mai vechi, are propria opțiune pentru crearea unui punct de restaurare.

Tot ce trebuie să faceți pentru a crea o scurtătură instant a punctului de restaurare pe ecran (sau oriunde doriți) este să efectuați un truc simplu, cu doar câteva clicuri.

Pași pentru crearea unui punct de restaurare

1. Faceți clic dreapta pe ecran (desktop), accesați New și selectați Shortcut.

2. În asistentul „Create Shortcut”, introduceți comanda:

exe /k “Wmic.exe /Namespace:rootdefault Path SystemRestore Call CreateRestorePoint “%DATE%”, 100, 7″

3. Faceți clic pe „Next” și dați un nume comenzii.

Acum aveți o scurtătură spre instrumentul de creare a punctelor de restaurare chiar pe ecran și tot ce trebuie să faceți pentru a crea un punct de restaurare este să dați clic pe scurtătura de pe ecran.

!! Trebuie menționat că va funcționa numai dacă îl deschideți ca administrator. Rețineți acest lucru!

Se va deschide Command Promt și va începe automat crearea noului punct de restaurare. Va trebui să așteptați câteva momente pentru finalizarea procesului, în funcție de dimensiunea unității de stocare C:. După ce s-a finalizat, ar trebui să primiți un mesaj „Method execution successful”, iar noul punctul de restaurare va fi creat.

După cum am spus, punctele de restaurare sunt extrem de utile, în special în Windows 10, deoarece dacă se corupe sistemul sau alt timp de defect, veți putea reveni la ultima sesiune ne afectată a sistemului de operare cu ușurință.

Lasă un răspuns