Cum să faci un profil anonim Facebook (și de ce ar trebui)

Persoanele care au nevoie de acces la Facebook, dar care preferă să păstreze datele despre el private, un profil anonim este o opțiune de luat în considerare.

De la o varietate de locuri de muncă online până la menținerea contactului cu cei dragi, prezența Facebook în viețile noastre digitale continuă să crească. Dar dacă nu doriți riscurile de confidențialitate pe care le aduce un profil personal de Facebook?

Citiți mai departe pentru a afla de s-ar putea să doriți să vă creați un profil de Facebook anonim și cum să creați unul…

De ce ai vrea un profil de Facebook anonim?

Există câteva motive pentru ca cineva să își dorească un cont de Facebook anonim, dar toți au de obicei un lucru în comun: confidențialitatea.

Mulți oameni sunt îngrijorați de setările de confidențialitate și de încălcările acestora de către Facebook. Crearea unui profil de Facebook anonim vă permite să țineți fraudatori departe de informațiile voastre personale, cum ar fi adresa de e-mail reală sau data nașterii.

Dacă va exista vreodată o mare încălcare a datelor pe Facebook, deținerea unui cont anonim vă poate ajuta să nu deveniți victima unei fraude. Deoarece nu v-ați folosit informațiile reale pentru a vă configura contul Facebook, acest lucru limitează șansele ca datele voastre personale să cadă pe mâini greșite.

De asemenea, vă eliberează de grija colegilor sau cunoscuților care încearcă să se conecteze cu vostru pe platformă. Având un profil complet anonim, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la alegerea între sistemele de supraveghere de la colegi sau respingerea cererilor de prieteni de la cei din birou. Puteți partaja postări personale cu cei apropiați.

În timp ce prietenii voștri știu cine sunteți, publicul larg nu o va ști. Nu trebuie să vă faceți griji despre pânditori care vă spionează profilul sau încălcarea confidențialității care vă expune informațiile personale.

Un alt motiv pentru care o persoană poate dori un cont de Facebook anonim este ca să poată administra o pagină de pe platformă. Din păcate, Facebook nu vă permite să acționați ca administrator pe o pagină fără un cont personal.

Pentru personale care lucrează în gestionarea rețelelor sociale sau în marketing, un cont anonim vă poate scuti de nevoia de a vă folosi contul personal.

Cum să vă configurați un cont de Facebook anonim

Crearea unui cont de Facebook anonim este foarte simplu și rapid. Cu cât numele și imaginea de profil sunt mai simple, cu atât mai bine. Contul vostru o să atragă mai puțin atenția cuiva dacă îl păstrați simplu.

1. Creați un cont de e-mail

Dacă doriți să vă păstrați contul de Facebook cu adevărat anonim, primul pas este că creați o nouă adresă de e-mail. Acest lucru vă asigură că informațiile voastre reale nu vor avea nici o legătură cu Facebook.

Dacă utilizați propria adresă de e-mail pentru a vă înscrie pe Facebook, aceasta poate fi legată de informațiile voastre personale – mai ales dacă ați folosit acel e-mail pentru alte conturi. Asigurați-vă că utilizați un nume și o adresă de e-mail care nu conține nici o caracteristică despre voi.

Introduceți informațiile pentru a vă configura contul de e-mail, asigurându-vă că nu introduceți nici o informație personală reală.

2. Înscrieți-vă pe Facebook

Când vă înscrieți pe Facebook, este important să utilizați o adresă de e-mail și nu numărul vostru de telefon personal. Dacă utilizați numărul vostru de telefon, această informație foarte importantă va fi conectată la contul vostru – astfel nu veți mai avea un cont anonim pe platformă.

Pentru a vă înscrie pe Facebook, asigurați-vă că nu sunteți conectat și nici nu ați vizitat Facebook.com. Selectați butonul verde „Creează un cont nou”. În aplicația mobilă, vă puteți deconecta de la contul vostru (dacă aveți deja unul) și puteți apăsa butonul albastru „Creează un cont nou”.

3. Introduceți detalii pentru noul cont

Detaliile pe care le introduceți în acele câmpuri sunt foarte importante. Asigurați-vă că nu utilizați numele vostru real, adresa de e-mail sau data nașterii reale. Folosind doar date fictive, vă asigurați că nici una dintre informațiile voastre personale nu va fi legată de noul cont de Facebook.

Introduceți noua adresă de e-mail, o parolă puternică, o dată de naștere fictivă și sexul preferat sau fictiv. Apăsați butonul „Înscrie-te”.

Când Facebook vă solicită accesul la contacte (dacă vă faceți contul de pe telefon), asigurați-vă că dați clic pe „Nu”. dacă faceți clic pe „Da”, puteți apărea la sugestiile „Persoane pe care le puteți cunoaște” pentru alți utilizatori de Facebook și astfel nu veți mai fi anonim.

Acum aveți un cont anonim.

4. Adăugați imaginea de profil

Deoarece este primul lucru pe care îl văd oamenii de pe Facebook atunci când decid să interacționeze cu voi sau nu, poza voastră de profil este importantă. Vă recomand să alegeți o imagine care să nu compromită anonimatul contului vostru, cum ar fi un avatar Facebook sau o fotografie generică.

Un avatar pe Facebook vă permite să vă ascundeți identitatea și să vă distrați cu fotografia de profil.

Dacă utilizați un avatar Facebook, puteți adăuga o anumită personalitate contului vostru, rămânând totuși anonim. Dacă doriți să creați propria imagine de profil animată, asigurați-vă că citiți ghidul despre cum să creați un avatar pe Facebook.

5. Adăugați prieteni

Amintiți-vă motivele pentru care ați creat acest cont de Facebook anonim atunci când decideți pe cine să adăugați la lista voastră de prieteni. Adăugați numai persoane în care aveți încredere și persoane care nu vor împărtăși altora noua voastră identitate de pe Facebook.

Uneori, oameni vor observa numărul de prieteni comuni pe care îl au cu voi și vă vor adăuga din curiozitate. Indiferent de motiv, rețineți întotdeauna pe cine adăugați și confirmați pe Facebook.

Cu toate acestea, poate doriți să comunicați cu persoanele pe care le adăugați, astfel încât să știe cine sunteți. Vă sugerez să trimiteți mesaje private individuale prietenilor și familiei voastre. Astfel vor ști că misteriosul profil care încearcă să le adauge sunteți voi sub pseudonim.

6. Confirmați-vă contul

Facebook vă va solicita să vă confirmați contul. Puteți face acest lucru prin e-mail sau cu numărul de telefon, iar Facebook vă va trimite un singur cod de confirmare.

Vă sugerez insistent să vă confirmați contul cu adresa de e-mail fictivă și nu cu numărul vostru de telefon real. Acest lucru va împiedica legarea oricărei informații personale de acest profil de Facebook anonim.

Ați terminat. Bucurați-vă de confidențialitatea și libertatea de a avea un profil de Facebook anonim!

Păstrarea profilului vostru anonim

Pentru a păstra anonim noul profil de Facebook, evitați să adăugați prea mulți oameni pe care îi cunoașteți, utilizați un pseudonim pentru numele vostru de utilizator și încercați să nu comentați sau să apreciați prea multe postări ale prietenilor din viața reală.

Cheia pentru a vă păstra profilul anonim este să fiți atenți la modul în care folosiți contul de Facebook.

Mențineți confidențialitatea online în timp ce utilizați rețelele sociale

Un cont de Facebook anonim este unul dintre multele moduri în care vă puteți asigura confidențialitatea online și puteți participa în continuare la rețelele sociale.

Într-o lume în care informațiile noastre personale sunt actualizate, puteți crea mediu în care confidențialitatea voastră este protejată.

Lasă un răspuns