Cum să aduci Ubuntu la setările implicite (din fabrică)

Ai o versiune de Ubuntu LTS sau normală (nu contează 🙂 ) instalată pe calculator pe care mai faci și experimente, după câteva luni începe să se miște mai greu sau ceva nu îți mai place la sistemul instalat.

Te gândești să faci o reinstalate pe curat a sistemului, dar nu mai este nevoie să faci acest lucru pentru că poți să faci o resetare din fabrică, exactu cum se face la telefoane, doar că pe Ubuntu trebuie să te folosești de linia de comandă pentru a rula o comandă.

Comand următoare funcționează la versiunea 17.10 și mai noi de Ubuntu pentru mediul de lucru Unity, GNOME și MATE.

Comanda pentru resetare este:

dconf reset -f /

Rularea acestei comenzi va reseta, printre altele: aplicațiile fixate pe panoul lateral (dock); extensiile și indicatoarele instalate; rezoluția monitorului și scalarea interfeței; comenzile rapide de la tastatură; fonturile; temele și pictogramele setate; setarea butoanelor de la ferestre și multe altele.

Această comandă va reseta orice aplicație care utilizează dconf pentru a stoca setările. Acestea includ aplicațiile de bază precum, Rhythmbox, Evince, Shotwell și Nautilus.

Este important să rețineți că această comandă poate reseta setările bibliotecilor, șterge conturile, dezactivează pluginurile și/sau solicită să vă autentificați din nou la serviciile online.

Sursa: www.omgubuntu.co.uk

Lasă un răspuns