Cum descarci jocuri în Ubuntu

Despre Ubuntu și sistemele bazate pe Linux se știe că nu sunt bune pentru jocuri pentru că nu sunt jocuri dezvoltate pentru aceste sisteme de operare.

Pot spune că acest lucru nu este adevărat și din păcate toate informațiile despre sistemele de operare bazate pe Linux sunt foarte puține în România.

Adevărul este că în ultimi ani s-a depus mult efort pentru a se aduce jocuri pe Linux și în acest articol vă prezint cum se pot instala jocurile pe sistemul de operare Ubuntu.

1. Centrul de aplicații

O dată instalat sistemul de operare tot ce trebuie să faci este să deschizi centrul de aplicații Ubuntu Software, mergi la categoria „Jocuri” și instalezi jocurile care îți plac.

Nu este nevoie să ai nici un cont așa cum cere Windows când vrei să instalezi ceva din Microsoft Store. În Ubuntu se poate descărca totul liber.

2. Deschide Ubuntu Software (Centrul de aplicații)

Încă de la instalarea sistemului, Ubuntu Software are o scurtătură în panoul lateral (Dock) și în meniu.

3. Caută jocurile disponibile

Când deschizi aplicația Ubuntu Software prima dată vezi ecranul principal. Pentru a căuta jocurile, trebuie să accesezi fila/categoria „Jocuri”.

După accesarea categoriei „Jocuri”, în fereastră o să apară toate jocurile. În partea de sus apar câteva jocuri recomandate, mai jos sunt câteva filtre cu care te poți juca și mai jos apare lista cu toate jocurile.

Dacă vrei un anume joc, îl poți căuta după nume în căsuța de căutare.

4. Instalare jocuri

După ce ai găsit jocul pe care dorești să îl instalezi, apasă pe pictogramă ca să se deschidă pagina jocului. Toate jocurile din centrul de aplicații sunt gratuite.

După ce s-a deschis pagina jocului, chiar sub logo-ul jocului este un buton verde, apasă pe el pentru a instala jocul.

Se deschide o mică fereastră unde se cere parola (parolă introdusă la instalarea sistemului) pentru că altfel nu se poate instala jocul.

Acum se pornește procesul de descărcare și instalare, între timp este afișată o bară de derulare pentru a ști când s-a terminat instalarea.

5. Pornește jocul instalat

După ce s-a terminat instalarea, Ubuntu Software îți dă posibilitatea să pornești jocul cu ajutorul unui buton verde numit „Lansează”. Dacă nu vrei să pornești jocul din centrul de aplicații, îl poți căuta în meniu.

Centrul de aplicații, Ubuntu Software, are o bibliotecă cuprinzătoare de jocuri care pot fi jucate în Ubuntu. Aceste jocuri fac parte din multe genuri, cum ar fi: multi-player, acțiune, aventură, sport etc.

Mai există încă două variante de unde se pot lua jocuri pentru Ubuntu (Linux) și prima variantă este direct de pe site-ul producătorului și a doua variantă este instalarea bine cunoscutei platforme de jocuri Steam. Dar despre aceste două variante în alte articole.

Lasă un răspuns