Consolă de 80 de dolari cu designe de Switch pe care rulează Ubuntu

Îți place aspectul lui Nintendo Switch, dar preferi să joci pe Linux? Dacă da, atunci îți va plăcea consola ODroid Go Super.

Este un calculator portabil de 5 inch construit de compania de hardware Hardkernel. Au o experiență mai veche în domeniul portabilelor Linux cu costuri reduse.

ODroid Go Super (recent anunțat) rulează Ubuntu 20.04 LTS și emulatorul EmulationStation – ceea ce înseamnă că acceptă o gamă largă de conținut clasic de jocuri de la Nintendo, Sony și Atari.

Hardkernel prezintă Super ca pe un „gadget de jocuri pentru dezvoltatori ideal pentru 2021”. Consola este mică, performantă și destul de ieftină. Cu siguranță aș vrea unul pe biroul meu care să mă distreze în timpul actualizărilor îndelungat sau atunci când nu am chef de scris și de ce chiar să îi distreze pe copii (dar mai greu pe ei, că nu lasă PS4 🙂 ).

ODroid Go Super: Un dispozitiv Linux pentru jocuri

ODroid Go Super este o versiune mai mare și mai puternică a ODroid Go Advance, un portabil de 3,5 inch creat de ODroid în 2019 – iar noul model este clar mai bun în mai multe moduri.

Are un ecran LCD de 5 inch care rulează la 854×480 pixeli (din păcate nu are 4:3, așa cum preferă pasionați de jocuri retro), o baterie de 4000 mAh și două joystick-uri analogice față de Advance care are doar unul.

În afară de aceste diferențe, Super este construit în jurul aceluiași procesor quad-core Rockchip RK3326 ARM Cortex-A35 și a grafici ARM Mali-G31 MP2. În mod similar este, de asemenea, asociat cu o „modestă” (se poate spune „slabă”) memorie RAM de 1 GB DDR3L. Există, de asemenea, o cantitate neglijabilă de stocare internă pentru a găzdui boot-loader-ul și sistemul de operare.

Nu acesta este cel mai puternic dispozitiv Linux pe care îl poți purta în buzunar. Dar amintiți-vă: acest lucru este conceput pentru a juca jocuri de consolă din vechea epocă, nu pentru a trece prin fluxul de compilare a codului. Are suficientă putere pentru cea ce a fost creat.

Pe lângă faptul că are 2 joystick-uri analogice, ODroid Go super are și capse gamepad ca un direcțional „d-pad”, 4 butoane de acțiune și butoane „umăr” stânga și dreapta.

Un slot pentru card microSD (cu arc) ca stocare primară. Există, de asemenea, o mufă jack de 3.5 mm, difuzor mono încorporat, volum rocker, port USB 2.0 și o mufă DC de tip barrel jack pentru alimentare. Există și un GPIO cu 10 pini.

Super sigur s-a inspirat ca designe de la Nintendo Switch, dar nu intenționează să adopte schemele sale de culori strălucitoare. ODroid va fi disponibil în două culori de bază: „dim grey” și „clear white”.

Nu se știe dacă Super va veni cu Wi-Fi și Bluetooth sau dacă aceste opțiuni vor fi oferite printr-un mic dongle USB livrat împreună cu dispozitivul. Oricum ar fi, anumite lini de cod dă de înțeles că există opțiunea de a oferi această conectivitate.

Puteți cumpăra ODroid Go Super de la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Costă 80 de dolari plus taxa de transport. Spre deosebire de Advance, Super vine pre-asamblat.

Lasă un răspuns