Confidențialitate este prioritate pentru viitoarele servicii pe care o să le folosesc

Anul trecut am scris pe blog că vreau să trec la un ecosistem și că o să aleg între Microsoft și Google – încă nu am făcut acest lucru pentru că m-am tot gândit la confidențialitate în online, și în prezent folosesc o amestecătură de Microsoft, Google și programe cu licență liberă.

Confidențialitate

Din păcate am uitat că Google mi-a blocat un cont fără să știu ce am făcut și în acea perioadă am înlocuit majoritatea serviciilor Google.

WhatsApp colectează date personale
WhatsApp colectează date

De când Facebook a făcut ce a făcut cu WhatsApp, am început să renunț la serviciile oferite de Facebook mai puțin la Instagram.

Și așa încet o să renunț la toate serviciile oferite de Facebook, Microsoft și Google – mai puțin la Android, Play Store, YouTube și Translate, dar o să le folosesc cât mai puțin.

Am observat că pentru afacerea din timpul liber cam este obligatoriu să mă folosesc de serviciile oferite de Google și Facebook și așa încet o să separ tehnica hardware.

Pe viitor ca trebuie să cumpăr un laptop și telefon pentru afacerea din timpul liber ca să pot folosi aceste servicii care te urmăresc peste tot.

Personal o să trec la servicii care oferă o securitate personală și care nu colectează datele personale, și sunt axate pe confidențialitate.

Am început să folosesc Telegram și Signal, am cont pe Mastodon, Minds, Pixelfed și Vk – trebuie să citesc mai multe despre Vk, să văd cum stă la capitolul colectare de date.

Lasă un răspuns