Code for Romania

Code for Romania este o comunitate de tineri profesioniști și entuziaști care dezvoltă pro-bono soluții IT cu scopul de a rezolva probleme ale societății. Cu alte cuvinte, crează aplicații civice în următoarele domenii: Informare și acces la date publice, Educare și promovare a culturii, Implicare și colaborare civică și Facilitatea accesului la servicii publice.

Implică-te

Comunitățile active creează o societate mai puternică, care se poate dezvolta mai repede și mai eficient. Pe termen lung, ele pot duce la o Românie mai bună, în care am vrea cu toții să trăim. Dacă vrei să contribui și tu, alăturate echipei. Câteva ore din timpul tău, know-how sau o donație oricât de mică, toate îi pot ajuta.

Timp

Poate vrei să te implici cât iți permite timpul pentru o cauză socială. Au nevoie de skillurile tale: programare, comunicare, design, organizare evenimente, resurse umane, cercetare, analiză de date și altele la care poate nu gândit cineva.

Bani

Code for Romania se bazează pe voluntariat. Cu toate acestea, întreţinerea platformei, domeniile web și hostingul, participarea în anumite proiecte, lucrurile administrative etc. implică anumite costuri.

Dacă îți plac aplicațiile lor, poți investi în ele printr-o donație. Orice contribuție, oricât de mică, este utilă și foarte apreciată. Fiecare donație ajută aplicațiile să meargă înainte și le permite să investească energia în lucrurile cu adevărat importante: dezvoltarea aplicațiilor și creșterea comunității.

Companii

O societate mai puternică contribuie la un mediu de business mai sănătos. Dacă vrei să susții proiecte care vor schimba încet-încet România, le-ar plăcea să se prezinte și să vedeți cum puteți lucra împreună. Îi puteți susține astfel:

  • Donează linii de cod (pentru companiile de software development)
  • Susțineți organizatoric (ex. găzduiește întâlnirile voluntarilor)
  • Adoptă un proiect acoperind parțial sau total cheltuielile aferente
  • Oferă premii pentru voluntari
  • Donează produse (ex. software sau hardware)
  • Prezint-ăi angajaților tăi (poate vor să devină voluntari)
  • Oferă sponsorizări de orice alt fel.

Instituții

Toată lumea este invitată să dezvolte împreună cu ei instrumente digitale pentru cetățeni, care să:

  • Rezolve probleme punctuale ale oamenilor
  • Informeze cetățenii în mod transparent și rapid și să le faciliteze accesul la datele publice
  • Implice activ cetățenii în procesul de guvernare

ONG-uri

Se știe că ONG-urile se confruntă zi de zi cu o mulțime de provocări, de la gestionarea activităților cu voluntarii până la găsirea celei mai bune soluții pentru beneficiarii proiectelor. Se mai știe și că aveți o grămadă de idei bune, care rămân doar pe hârtie, din lipsă de resurse.

Universități

Un parteneriat între Code For Romania și mediul academic este o modalitate foarte atractivă de implicare a studenților în activități extracuriculare. Se poate dezvolta împreună proiecte de practică pentru studenți sau se poate colabora la proiecte de cercetare.

Despre cum puteți să contactați echipa Code for Romania, o puteți face accesând pagina https://code4.ro/ro/implica-te/ și dacă vreți mai multe detalii accesați pagina lor oficială, care este: https://code4.ro/ro/.

Notă: textul a fost preluat de pe site-ul Code for Romania și l-am modifica ușor.

Lasă un răspuns