Press "Enter" to skip to content

Cele mai sigure 6 servicii de stocare în cloud

1

Stocarea securizată în cloud este, fără îndoială, convenabilă și utilă. Având posibilitatea de a accesa fișierele de pe orice dispozitiv, colaborarea este foarte ușoară.

În loc să faceți copii de rezervă pe un mediu USB, datele voastre sincronizate în mod transparent în cloud. Cu toate acestea, furnizorii tradiționali de stocare în cloud schimbă confortul cu confidențialitatea voastră.

Multe dintre aceste servicii sunt fie complet gratuite, fie oferă niveluri gratuite. După cum am învățat, însă, nimic nu este gratuit; plătim cu datele noastre.

Dacă doriți comoditatea și beneficiile stocării în cloud, dar fără invazia confidențialității, verificați în schimb acești furnizori de stocare în cloud criptată și secruizată.

MEGA

MEGA este unul dintre cei mai populari furnizori de stocare în cloud criptată din această listă. Atunci când vă înregistrați pentru un cont MEGA, veți primi 20 GB de stocare.

MEGA preia conducerea într-o comparație unu la unu a serviciilor de stocare în cloud datorită securității ridicate, confidențialității și a criptării end-to-end controlabile de către utilizator.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte servicii de stocare în cloud, acesta se ocupă de criptare la nivelul utilizatorului.

Acest lucru înseamnă că fișierele, comunicațiile și informațiile audio/video sunt criptate pe sistemul client al utilizatorului înainte de a fi trimise câtre platforma MEGA.

Cu interfața sa web avansată, MEGA include o aplicație de sincronizare pentru toate sistemele de operare majore.

Pe lângă faptul acesta, puteți utiliza aplicațiile sale mobile pentru a accesa fișierele și încărcările de camere și pentru a comunica ușor cu echipa voastră în deplasare.

MEGA Pricing Overview

În ceea ce privește prețurile, MEGA percepe 4.99 € pe lună pentru nivelul premium de pornire, numit Pro Lite, care oferă 400 GB de stocare și 1 TB de transfer de fișiere. Cel mai scump nivel (Pro III) costă 29.99 € pe lună și include 16 TB de stocare și o limită de transfer de fișiere de 16 TB.

MEGA generează cheia de criptare primară pentru contul vostru atunci când îl creați și introduceți parola. Prin urmare, vă recomand să începeți să folosiți un manager de parole pentru a vă spori securitatea.

Sync

Timp de mai mulți ani, Sync a oferit servicii de stocare în cloud care sunt destul de simple, rapide și sigure. Are o mulțime de caracteristici de securitate, cum ar fi criptarea AES-256 biți, capacitatea de ștergere de la distanță, parole configurabile și autentificarea cu doi factori, pentru a împiedica intrușii să vă cotrobăie prin fișierele voastre.

Funcția Sync de istoric al versiunilor de fișiere este de neegalat în ceea ce privește protecția împotriva pierderilor de date. Această caracteristică vă permite să previzualizați și să restaurați versiunile anterioare ale unui fișier, inclsiv cele care au fost șterse.

Așadar, dacă sunteți în căutarea celui mai bun serviciu de stocare online pentru a vă salva gratuit și în siguranță fișierele media și alte documente, Sync este o alegere bună.

Oferă o versiune de încercare gratuită cu 5 GB spațiu de stocare, dar probabil că veți avea nevoie de mai mult. Dacă sunteți o persoană fizică, vă puteți abona la planul Solo Basic pentru 8 $ pe lună sau la planul Solo Professional pentru 24 $ pe lună.

Sync Pricing Schedule

Fără îndoială, Sync ar trebui să se afle în fruntea listei de cumpărături pentru stocarea în cloud, datorită criptării private, prețurilor competitive, informațiilor de asistență bine organizate și aplicațiilor cross-platform.

Tresorit

Tresorit este una dintre cele mai bune alternative de stocare în cloud criptate și securizate la Dropbox. Ca și MEGA, Tresorit se asigură că toate datele sunt criptate de la un capăt la altul pe partea clientului cu criptare AES-256 înainte de a fi încărcate pe serverele lor.

Serviciul se adresează companiilor, în primul rând datorită instrumentelor de colaborare pe care le are încorporate.

Cu toate acestea, compania oferă și Tresorit Personal, destinat persoanelor fizice. Acest cont vine cu 1 TB spațiu de stocare, acces pentru până la 10 dispozitive și suport pentru acces offline pentru 11,99 € pe lună.

Metodele de plată ar putea fi problematice pentru cei pasionați de confidențialitate, deoarece în prezent acceptă doar PayPal și unele carduri de credit. Cu toate acestea, ați putea folosi un card de credit cripto pentru a plăti serviciul. De asemenea, serviciul Tresorit nu este open source.

Trebuie să decideți dacă aveți încredere în companie, deoarece nimeni nu poate verifica afirmațiile lor.

Tresorit oferă acces pe calculator, telefon și web, așa cum vă așteptați de la un furnizor modern de stocare în cloud. Clientul de calculator funcționează în mod similar cu Dropbox și Google Drive, integrându-se cu managerul de fișiere pentru un acces ușor.

Ca bonus, există chiar și suport nativ pentru Linux. Aplicațiile mobile sunt disponibile pentru Android și iOS.

Dacă doriți să beneficiați de confortul și simplitatea stocării în cloud, dar cu securitate și confidențialitate încorporate, atunci Tresorit este o opțiune excelentă.

SpiderOak One Backup

SpiderOak este considerat unul dintre cei mai siguri furnizori de stocare în cloud. Serviciul aprobat de Edward Snowden există din 2007. Acest lucru este liniștitor, deoarece arată că serviciul are longevitate și că nu ar trebui să dispară fără notificare.

La fel ca Tresorit, SpiderOak One Backup este o alternativă completă la Google Drive sau Dropbox. Obiectivul său principal este acela de a fi un serviciu de backup în cloud criptat end-to-end. Cu toate acestea, cu integrarea pe calculator și accesul pe telefon, funcționează ca un spațiu de stocare securizat și criptat.

În loc să vă încurajeze să creați o structură separată pentru fișierele SpiderOak, puteți selecta fișierele și directoarele existente pentru a face backup.

Serviciul One Backup este disponibil sub formă de abonament, de la 6 $ pe lună pentru 150 GB de stocare la 29 $ pe lună pentru o capacitate de stocare de până la 5 TB. Toate planurile vă permit să vă conectați și să accesați fișierele de pe un număr nelimitat de dispozitive.

În plus, combină un serviciu complet de backup în cloud cu stocareea tradițională în cloud. Acest lucru înseamnă că beneficiați de un acces convenabil la datele voastre, protejându-vă în acelați timp confidențialitatea.

NexCloud

NextCloud este o suită de programe care reproduce multe dintre cele mai bune caracteristici ale altor furnizori de stocare în cloud. Cu alte cuvinte, este o platformă de stocare în cloud de tip self-hosted, lider în industrie.

Partea bună este că NextCloud este open source și poate fi utilizat gratuit. La fel ca celelalte opțiuni din această listă, vă protejează datele cu criptare end-to-end. Aceasta înseamnă că NextCloud nu are acces la datele tale stocate, deci numai tu le opoți accesa.

Deoarece oferă doar programul, va trebui să alegeți un furnizor de stocare. Dar dacă preferați să nu încredințați datele voastre unui alt furnizor, puteți să vă auto găzduiți NextCloud.

Aceasta este o opțiune excelentă pentru utilizatorii casnici, în special pentru cei care au dispozitive NAS (Network-Attached Storage). Aceasta este o modalitate bună de a beneficia de avantajele multor servicii cloud, controlându-vă în același timp datele și confidențialitatea.

În plus, oferă clienți pentru aproape toate sistemele de operare importante și aplicații mobile pentru Android și iOS. De asemenea, puteți extinde funcționalitatea standard a NextCloud prin intermediul programelor disponibile în NextCloud App Store.

Internxt

Internxt combină partajarea de fișiere peer-to-peer, criptarea end-to-end și blockchain pentru a crea o platformă descentralizată de stocare în cloud. Interfața cu utilizatorul este similară cu cea a Dropbox, astfel încât nu există o curbă de învățare abruptă.

În schimb, cele mai multe dintre caracteristicile semnificative se află în spatele scenei, alimentând platforma sa open source.

Rețelele peer-to-peer (P2P) au devenit proeminente odată cu popularitatea torrentelor. Aceste rețele P2P stochează segmente mici de fișiere în întreaga rețea pentru redundanță și pentru a îmbunătăți viteza de acces.

În loc să așteptați ca un singur utilizator să partajeze un anumit fișier, vă conectați la mai mulți utilizatori care partajează cu voi mici părți ale unui fișier pentru a crea întregul.

Internxt este disponibil pe internet și prin intermediul aplicațiilor Android și iOS. La prima înscriere, compania vă oferă gratuit 10 GB spațiu de stocare. Există alte trei niveluri în cadrul planului din categoria Individual: 20 GB pentru 0.99 € pe lună, 200 GB pentru 4,49 € pe lună și 2 TB pentru 9,99 € pe lună.

Cea mai sigură stocare în cloud

Stocarea securizată în cloud este o necesitate pentru consumatorii care se preocupă de confidențialitate și de securitate.

În timp ce soluțiile „gratuite” de stocare în cloud de la Google și Microsoft sunt convenabile și ușoare, acestea au un preț ascuns: confidențialitatea voastră.

Acestea sunt excelente pentru cei care nu sunt deranjați de potențiala extragere a datelor din fișierele lor stocate, de scurgerile de date și de alte abateri etice și de securitate.

Dacă doriți să beneficiați de aceleași avantaje extraordinare fără a avea dezavantajele legate de confidențialitate, una dintre aceste opțiuni de cloud securizat ar putea fi potrivit pentru voi.

Lasă un răspuns