Cele mai bune programe pentru Windows – ce folosesc eu

Sunt multe liste create de acest gen pe care le puteți găsi cu ajutorul unui motor de căutare. Cu siguranță veți spune că acest articol nu își are rostul, dar eu sunt de altă părere.

Chiar dacă acest articol este similar cu altele, în acest articol am trecut acele programe pe care le folosesc eu și care după părerea mea sunt cele mai bune sau cele mai ușor de folosit. 

Sunt sigur că majoritatea utilizatorilor de Windows folosesc programele din lista următoare:

 1. Antivirus – programul implicit al Windows-ului. Acesta a ajuns destul de matur încât nu mai este nevoie de alt program și aici mă refer la programele gratuite. În Windows 7 m-am folosit mult de Avast pe care îl consider cel mai bun dintre cele gratuit.
 2. Arhivator/Dezarhivator – pentru această categorie îmi place să folosesc 7-Zip care este un program gratuit și foarte bun.
 3. Browser – Folosesc Chrome pentru sistemul de sincronizare și backup pe care îl are încorporat. Acest sistem este cel mai bun și dacă nu îl avea cu siguranță foloseam Firefox care cred că este cel mai bun.
 4. Inscripționare DVD – Nu folosesc nici un program pentru că nu am unitate optică pentru aceste discuri, dar programul de care m-am folosit multă vreme este CDBurnerXP.
 5. Multimedia – Ca player audio foloseam Foobar2000, un program foarte bun este și AIMP. Pe partea de video folosesc VLC, nu descarcă subtitrările automat ca BSPlayer, dar este mult mai bun. Mai nou am început să ascult muzică pe Spotify și YouTube, iar la filme mă uit pe HBO GO și Netflix.
 6. Suită Office – Pe această parte mă folosesc de Google Doc pentru documente online mai ales pentru cele primite de la alți, iar pentru documentele offline mă folosesc de LibreOffice.
 7. Stocare în cloud – Pentru stocarea în cloud mă folosesc de serviciile oferite de MEGA, pentru că au client de sincronizare pentru toate sistemele de operare și oferă criptare mult mai bună decât serviciile populare.
 8. Torrent – qBittorrent este unul dintre cele mai bune programe dacă nu chiar cel mai bun. Îl consider mai bun decât cele mai populare aplicații de genu pentru că nu are nevoie de resurse mari așa cum este arhi-cunoscutul uTorrent.
 9. Editare imagini/poze – GIMP, multă lume zice că nu este la fel de bun ca și concurentul principal, Photoshop. Eu nu le dau dreptate pentru că am văzut imagini create cu acest program. GIMP la fel de bun ca Photoshop, doar că nu oferă așa multe opțiuni implicit și este nevoie să instalezi plugin-uri.
 10. Chat – Pentru a vorbi cu alții mă folosesc de mai multe programe, dar cred că la ora actuală cel mai bun este WhatsApp. Pe lângă el mă mai folosesc de Messenger, Discord, HexChat, Telegram. M-ai am cont pe Skype și Slack, dar aici nu am cu cine să vorbesc 🙂
 11. Client e-mail – Pentru a citi mesajele primite prin e-mail mă folosesc de aplicația implicită în Windows 10 care se numește Mail. Dar cea mai bună aplicație pe care am folosito multă vreme este Thunderbird.
 12. Documente PDF – Pentru documentele .pdf online mă folosesc de browser, dar pentru cele offline m-am folosit foarte mult de SlimPDF Reader. Momentan mă folosesc de Adobe Reader Touch pentru că l-am găsit în Microsoft Store.

Alte programe pe care le folosesc sunt: Firefox, Facebook, Twitter, Instagram, Notepad, Sublime Text, Simplenote, Rufus etc.

Știu că Facebook, Twitter și Instagram sunt rețele de socializare, dar în Windows 10 acestea au aplicații asemănătoare cu cele de pe Android,

Lasă un răspuns