Cele mai bune aplicații pentru noul tău calculator cu Windows

Oricine a folosit mai mult de o versiune de Windows știe că indiferent de utilitățile oferite de Microsoft adăugate la sistemul de operare, există întotdeauna aplicații care vor îmbunătății utilizarea calculatorului.

Mai jos este o listă cu programele care cred că îți aduc un plus experienței folosiri calculatorului și dacă ai un calculator nou poți luat în considerare instalarea acestora sau o parte din ele.

Mozilla Firefox

Pentru început ai nevoie de o aplicație cu care poți accesa internetul pentru că majoritatea asta facem cel mai multă, navigăm pe internet. Mozilla Firefox, sau pur și simplu Firefox, este un browser gratuit și open-source dezvoltat de Fundația Mozilla și filiala sa, Mozilla Corporation.

www.mozilla.org

KMPlayer

KMPlayer este printre cele mai bine cotate programe pentru video, este simplu, funcționează bine, redă foarte multe formate și nu creează probleme precum blochări sau decalaje.

www.kmplayer.com

AIMP

AIMP este un program audio puternic care vă permite să ascultați muzica preferată la o calitate excepțională. Aspectul său este unul clasic dar poate fi personalizat. AIMP se bazează pe motorul audio BASS, astfel încât este ușor să conectați noi plug-in-uri și să extindeți funcționalități-le lui.

www.aimp.ru

K-Lite Codec Pack

Acest program este o colecție de filtre DirectShow, codec-uri VFW/ACM și alte instrumente. Codec-urile și filtrele DirectShow sunt necesare pentru codificarea și decodificarea formatelor audio și video. Cu aceste pachet plus aplicațiile de mai sus ar trebui să puteți reda toate formatele audio și video fără nici o problemă.

codecguide.com

LibreOffice

LibreOffice este o suită gratuită și open-source de aplicații pentru crearea de documente text, foi de calcul/tabele, prezentări și multe altele, pe care le puteți salva în formatele Microsoft Office sau OpenDocument. Cu această suită de programe, veți putea obține aproape toate funcționalități-le programelor plătibile.

www.libreoffice.org

GIMP

GIMP este un editor de grafică gratuit și open-source, ce poate fi folosit pentru retușarea și editarea imaginilor, desenarea în formă liberă, conversia imaginilor între diferitele formate și alte activități mai profesioniste.

www.gimp.org

Aceste sunt unele dintre cele mai bune programe pentru noul tău calculator. În listă puteam să adaug mult mai multe programe, dar cred că acestea sunt folosit de toți utilizatori de calculatoare, inclusiv de cei care dor navighează pe internet, se uit la un film sau ascultă muzică.

Lasă un răspuns