Press "Enter" to skip to content

Cele mai bune alternative YouTube

4

În 2022, YouTube este cea mai folosită platformă printre adulți. Dar doar pentru că este platforma video și motorul de căutare lider de piață nu înseamnă că nu există alternative mai bune pentru unele cazuri de utilizare.

Mulți creatori de videoclipuri YouTube au început să exploreze alte opțiuni din cauza unui număr tot mai mare de anunțuri afișate pe videoclip și a algoritmilor care interferează cu videoclipurile încărcate.

YouTube poate fi înlocuit?

YouTube este cea mai consacrată platformă video online de pe piață. Peste 2 miliarde de utilizatori conectați vizitează platforma lunar și miliarde de ore de videoclipuri sunt vizionate de publicul global în fiecare lună.

Deci, din perspectiva pieței și a publicului, este puțin probabil ca opțiunile de pe listă să înlocuiască complet YouTube în curând.

Cine sunt concurenții YouTube?

YouTube are concurenți în diferite categorii. Ca platformă socială de partajare a videoclipurilor, Twitter, Instagram și Facebook sau devenit concurenți cu videoclipurile native.

Aceste platforme și-au sporit atenția asupra videoclipurilor în ultimi câțiva ani, Facebook lansând chiar Facebook Watch – un serviciu centrat pe video, personalizat pentru fiecare utilizator. De asemenea, Twitter permite utilizatorilor să încarce videoclipuri native, iar Instagram a lansat ultima dată IG TV.

Când vorbim strict de platforme de găzduire video, există opțiuni gratuite precum Dailymotion și soluții premium precum Wistia, Vimeo și Spotlightr.

Cele mai bune alternative

Iată câteva dintre cele mai bune alternative pentru YouTube despre care consider ca merită timpul vostru.

Vimeo

Vimeo a fost fondat de regizori, așa că nu este surprinzător că este o platformă preferată de mințile creative. Toată lumea, de la producători de conținut video și fotografi la muzicieni și agenții de publicitate, utilizează Vimeo. Dacă totuși, cauți doar videoclipuri amuzante cu pisici, această platformă nu este pentru tine.

Are o interfață grozavă și depășește cu siguranță YouTube cu videoclipurile sale de înaltă calitate (4k Ultra HD pentru a fi mai precis), care, de asemenea, le poate aduce creatorilor de conținut niște bani în plus. Vimeo este fără reclame și are o comunitate încorporată, astfel încât utilizatorii să poată comenta, urmări canale și partaja videoclipuri pe conturile lor de rețele de socializare.

DTube

DTube este una dintre cele mai bune platforme de conținut video axate pe confidențialitate, care este încă oarecum similară cu YouTube. Este complet descentralizat, ceea ce înseamnă că videoclipurile DTube nu sunt încărcate și transmise în flux de pe un server centralizat, așa cum este cu YouTube. Tot conținutul său este stocat pe blockchain. Aceasta înseamnă că este destul de dificil pentru hackeri să modifice conținutul video, este puțin probabil ca datele tale personale să se scurgă, iar comunitatea controlează platforma.

Ceea ce este grozav la DTube este că nu vă oferă reclame sau nu are un algoritm de recomandare, acceptă exprimarea liberă (conținutul este monitorizat de comunitate) și toți creatorii de conținut au posibilitatea de a câștiga venituri din criptomonede. Interfața este similară cu cea a YouTube, așa că fanilor YouTube nu le va fi greu să se mute pe această platformă.

Internet Archives Video Section

Aceasta este o arhivă de documentare, filme și videoclipuri pe care s-ar putea să nu le puteți găsi în altă parte. Puteți căuta videoclipuri după an, limbă, teme și subiecte. De asemenea, puteți încărca videoclipurile voastre. Este o alternativă bună la YouTube pentru studenți, pentru cei care se documentează despre un anume subiect și nu numai.

Metacafe

Metacafe este o platformă video care este mai veche decât YouTube. Găzduiește un număr foarte mare de videoclipuri, care au toate până la 90 de ani și sunt de o calitate destul de scăzută, cel puțin în comparație cu alte platforme. Cu toate acestea, se asigură că nu există videoclipuri duplicate pe Metacafe.

Este o alternativă excelentă la YouTube pentru persoanele care caută videoclipuri amuzante, recenzii despre produse sau instrucțiuni rapide. Similar cu YouTube, clasifică videoclipurile în divertisment, sport, jocuri video, filme, știri și tv. De asemenea, utilizatorii se pot abona la canale sau pot viziona diferite liste de redare.

9GAG TV

9GAG este o platformă potrivită pentru fanii rețelelor de socializare și pentru oricine caută videoclipuri scurte și amuzante. Utilizatorii de Facebook și Twitter adoră această platformă, deoarece este plină de GIF-uri, meme-uri și alte fotografii distractive pe care le pot împărtăși prietenilor lor. Conținutul este clasificat, ceea ce face ușor să găsiți ceea ce căutați.

Dailymotion

Dailymotion atrage 112 milione de vizitatori pe lună și este unul dinte cei mai mari concurenți YouTube. Unii spun că este cât mai aproape de YouTube, în timp ce alții îl numesc „fratele mai întunecat și mai sărac” al YouTube. Oricum, are un aspect similar, o interfață excelentă, o bară de căutare și aceleași categorii de conținut pe care le are YouTube.

Utilizatorii aleg Dailymotion în principal datorită videoclipurilor sale de înaltă calitate. Dailymotion permite utilizatorilor să încarce conținut de până la 4 GB și cu o rezoluție de 1080p, în timp ce YouTube comprimă clipurile. Singurul dezavantaj este că toate videoclipurile durează până la 20 de minute.

Twitch

Cel mai cunoscut în comunitatea utilizatorilor de jocuri, această platformă de găzduire video permite utilizatorilor săi să „transmită live” în timp ce se joacă sau să încarce o înregistrarea. De asemenea, servește ca o rețea de socializare în care oamenii își pot împărtăși sfaturile de joc și pot interacționa cu alți jucători.

TED

TED este binecunoscuta organizație non-profit care găzduiește conferințe în întreaga lume și una dintre cele mai bune alternative gratuite la YouTube dacă ești în căutare de a acumula informații sau diverse interviuri. Majoritatea prelegerilor sunt înregistrate, iar videoclipurile lor apar apoi pe site-ul lor. În prezent, are peste 3000 de discuții care acoperă totul, de la tehnologie și afaceri până la design și probleme globale. Este o platformă grozavă dacă sunteți în căutarea unor idei noi sau doriți să învățați ceva nou.

Crackle

Crackle a fost fondat de Sony Pictures Entertainment, ceea ce îl face cel mai bun loc pentru a viziona emisiuni TV originale sau filme mai vechi de la Hollywood. Oferă filme cunoscute precum Animal House, Paranormal Activity și Rudy. Crackle include, de asemenea, videoclipuri de la case de producție consacrate, inclusiv de la Columbia Pictures, Funimation Films, TriStart Pictures și multe altele. Din păcate serviciul oferit de Crackle nu este disponibil și pentru România, dar printr-un VPN sigur se poate accesa.

  1. De când băga reclame la fiecare 2 minute, a pierdut multi utilizatori…și probabil va fi detronat cat de curând de alte platforme mai puțin penibile.

    • Sunt multe alternative bune și sper să fie detronat cât mai repede.

Lasă un răspuns