Al doilea articol care conține o rețetă de mâncare. O rețetă simplă după care se face o mâncare excelentă.
Eu de obicei înlocuiesc cartofi noi cu cartofi dulci pentru că îmi place mai mult combinația de gusturi care o oferă ceafa de porc, cartofi dulci și condimentele adăugate.
Ingrediente:
- 8 cefe de porc proaspete – eu fac de obicei cu 6 sau 4 cefe de porc,
- cartofi noi – eu îi înlocuiesc cu cartofi dulci,
- 5 căței de usturoi, curățați și feliați subțire,
- câteva fire de rozmarin,
- 3 fire de cimbrișor,
- sare de mare și piper proaspăt râșnit – am folosit sare roz de himalaya și piper mix (roșu, negru, alb și verde),
- ulei de măsline extra virgin.
Înainte de prepare și gătire, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade C. Într-un mojar se amestecă usturoiul cu ierburile și uleiul de măsline, sare și piper până se obține o pastă cu care se unge carnea și cartofi.
În tavă se pune puțin ulei de măsline, cât să se acopere fundul. Se așeză carnea și se toarnă o căniță de apă, se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se lasă tava în cuptor 15 minute la 200 de grade C.
După ce a trecut cele 15 minute, scoateți tava și adăugați cartofii peste carne și reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade C. Eu înainte să adaug cartofi peste carne, întorc carnea pe cealaltă parte și pe urmă pun cartofi peste.
În 30, 40 de minute ceafa de porc împreună cu cartofi noi sau cartofi dulci ar trebuie să fie gata de mâncare.
Sursa: https://alexjuncu.ro/ceafa-de-porc-cu-ierburi-si-cartofi-noi/