Cartea de vizită pe care se poate instala Linux

George Hilliard, un inginer de sisteme integrate, a decis să realizeze o placă Barebone într-o carte de vizită. Place Barebone este un calculator ARM complet, minim, care rulează firmware Linux personalizat, construit cu Buildroot.

Această carte de vizită bazată pe Linux are un port USB în colț. Hilliard spune că cardul are nevoie de 6 secunde pentru a porni după ce este conectat la un calculator. Apare ca o unitate flash și un port serial virtual care poate fi folosit pentru a vă conecta la shell-ul cardului.

Unitatea flash din cardul Linux a lui Hilliard conține un fișier README, o copie a CV-ului său și poate stoca și imagini. El a adăugat mai multe jocuri pe card, inclusiv clasicele Unix, cum ar fi:

  • Rogue: este un joc cu temnițe.
  • 2048: este un joc de tipul puzzle.
  • Fortune: este un progrămel care afișează citate.
  • Micropython: este un interpret Python foarte mic.

Partea cea mai bună este că a reușit să înghesuie toate acestea pe un cip flash de 8 MB. „Bootloader-ul” are 256 KB, nucleul este 1,6 MB și întreg sistemul de fișiere este de 2,4 MB. Deci, există mult spațiu pentru unitatea flash virtuală.

În cazul în care cineva are nevoie să salveze unele date pe card, există un director „acasă/home” care poate fi scris. Aceste date pot fi salvate și pe cipul flash, care este în mod corespunzător la nivel de uzură cu UBI.

Hilliard spune că totul costă în jur de 3 dolari. Cred că este un mod destul de ieftin și minunat de a impresiona pe cineva dacă îți place să te joci cu astfel de lucruri.

În timp ce toate caracteristicile aceste cărți de vizită bazată pe Linux sunt destul de mișto, au fost mai multe provocări în proiectarea și construirea acesteia – explicații în detaliu găsiți aici.

Lasă un răspuns