Canonical pregătește un nou modul de instalare

Canonical a lucrat la dezvoltarea unui nou modul de instalare a distribuției Ubuntu care este construit cu ajutorul setului de instrumente Flutter de la Google și își propune să îl introducă în versiunea Ubuntu 21.10.

Ubuntu Desktop Installer

În ultimii ani s-a vorbit despre revizuirea programului de instalare a distribuției Ubuntu, „Ubiquity-NG” și în special de Curtin și Subiquity care au intrat în noul program de instalare a Ubuntu Server, care a fost folosit în ultimi trei ani. Acest program de instalare bazat pe Curtin este aproape terminat și pregătit pentru a fi lansat împreună cu Ubuntu 21.10.

Noul program de instalare se folosește de Curtin așa cum este utilizat folosit Subiquity pentru a oferi o infrastructură de instalare a Ubuntu mai unificată pentru desktopuri și servere. Interfața de utilizare a noului program de instalare va utiliza Flutter, la care Canonical a lucrat cu Google pentru a avea suport în Linux.

Acest nou modul de instalare a distribuției Ubuntu va fi disponibil începând cu Ubuntu 21.10, deși nu înlocuiește neapărat Ubiquity – programul de instalare existent va rămâne disponibil cel puțin pentru ciclul 21.10. Sperăm ca noul modul de instalare să fie complet gata și pregăti de funcționare pentru Ubuntu 22.04, dat fiind că este o versiune cu suport pe termen lung.

Planurile pentru a face public noul program de instalare în Ubuntu 21.10 au fost discutate pe Ubuntu Discourse.

Lasă un răspuns