Press "Enter" to skip to content

Brave și-a construit propriul portofel cripto în browser

0

Brave Software a anunțat că navigatorul său include acum un portofel nativ de criptomonede, înlocuindu-l pe cel anterior, care era bazat pe extensia portofelului MetaMask. Cu el, majoritatea utilizatorilor ar trebui să-și acopere nevoile blockchain (în funcție de blockchain-ul pe care îl folosesc): vor putea să cumpere, să vândă și să tranzacționeze criptomonede precum Ethereum, să-și păstreze NFT-urile, să țină evidența pentru cât de mult se vând monede și să experimenteze magia Web3 sau site-uri care au funcții blockchain încorporate.

Brave Software spune că portofelul său încorporat va ocupa mai puține resurse CPU în comparație cu cele bazate pe extensii (cum ar fi MetaMask) și va fi mai puțin susceptibil la phishing sau la încercări de a fura NFT-uri.

Portofelul pare să funcționeze în principal cu blockchain-urile Ethereum sau cu cele bazate pe Ethereum (cele care acceptă EVM, cum ar fi sistemele Polygon sau Layer 2, concepute pentru a face tranzacții mult mai rapide). În prezent, asta înseamnă că nu mai puteți cumpăra unele dintre celelalte criptomonede populare din portofel, cum ar fi Dogecoin sau Bitcoin (deși puteți cumpăra Wrapped Bitcoin, care este practic un simbol Ethereum a cărui valoare este fixată în Bitcoin). Având în vedere că multe NFT-uri sunt stocare pe Ethereum, poți cel puțin să folosești Brave Wallet pentru a le stoca.

Brave Home Screen
Ecranul de pornire al lui Brave conține mai multe link-uri spre site-uri cripto.

Brave a acordat atenție blockchain-ului și site-urilor construite pe el, de ceva vreme. Cu ani în urmă a început să recomande ca oamenii să instaleze MetaMask dacă se găseau pe un site care s-ar putea conecta la blockchain pentru a oferi funcționalități suplimentare (de obicei legate de plăți). Acum, Brave primește în sfârșit suport încorporat pentru aceste site-uri Web3 (sau „dapps”, un geamantan de „aplicații descentralizate”). De asemenea, a adăugat recent suport pentru tehnologia descentralizată, despre care unii speră că va împiedica dispariția NFT-urilor dacă un site de găzduire de imagini se defectează.

Brave spune că funcția portofelului va fi în prezent limitată la navigatorul pentru desktop, dar speră să o adauge și la versiunile pentru Android și iOS. Este întotdeauna posibil ca Brave să întâmpine probleme cu Apple App Review, deși compania în prezent nu pare să fie agresivă împotriva criptomonedei – MetaMask are o aplicație pentru iOS, iar Tim Cook a spus că a investit în criptomonede și a numit NFT-urile „interesante”.

Având în vedere că Brave a plătit utilizatori în jetoane blockchain de la lansare (care, evident, pot fi stocate în portofelul Brave), este logic că adaugă din ce în ce mai multe funcții pentru persoanele interesate de cripto. Și este probabil ca o bună parte dintre utilizatorii Brave să se bucure de un portofel cripto, pe baza suportului de lungă durată al navigatorului pentru monedele și aplicațiile blockchain – atât timp cât sunt dispuși să-și importe activele cripto, lucru pentru care instrumentul Brave îl acceptă.

    Lasă un răspuns