Bitcoin a devenit monedă legală în El Salvador

Bitcoin a devenit monedă legală în El Salvador. Parlamentarii din Congresul țării din America Centrală au votat în favoarea Legii Bitcoin, primind 62 din 84 din votul legislativului.

Prețul monezii digitale a crescut cu 5%, până la 34.239,17 dolari, la scurt timp după vot.

Miercuri, președintele Nayib Bukele a trimis legea Congresului pentru vot.

Scopul acestei legi este de a reglementa Bitcoin ca mijloc legal de plată fără restricții cu putere, nelimitată în orice tranzacție și la orice titlu pe care persoanele fizice sau juridice publice sau private îl necesită.

scrie în lege.

Prețurile pot fi acum afișate în Bitcoin, contribuțiile fiscale pot fi plătite cu moneda digitală, iar schimburile în bitcoin nu vor fi supuse impozitului pe câștigurile de capital.

Bitcoin este cunoscut pentru fluctuațiile de preț sălbatice care i-au determinat pe critici să sugereze că nu este potrivit să fie o monedă eficientă. Încă nu este clar cum El Salvador va rula în cele din urmă bitcoin ca mijloc legal de plată.

Cursul de schimb cu dolarul SUA „va fi stabilit în mod liber de piață”, conform legii propuse. Moneda oficială actuală a El Salvador este dolarul SUA.

Legea mai spune că statul va „promova instruirea și mecanismele necesare pentru ca populația să poată accesa tranzacțiile bitcoin”.

Aproximativ 70% din El Salvador nu are acces la serviciile financiare tradiționale, conform Legii Bitcoin. Criptomoneda este văzută ca o modalitate de a crește incluziunea financiară.

Bukele a depus legea la Congres după ce a anunțat săptămâna trecută că El Salvador a încheiat un parteneriat cu compania de portofele digitale Strike, pentru a construi infrastructura financiară modernă a țării folosind tehnologia bitcoin.

În aprilie, Bitcoin a atins un nivel record de 64.829,14 dolari, dar de atunci a scăzut cu aproape jumătate, potrivit datelor CoinDesk. Este încă în creștere cu peste 230% în ultimele 12 luni. Această creștere a fost atribuită mai multor factori, inclusiv creșterea interesului investitorilor instituționali și a companiilor mari, cum ar fi Tesla și Square, care cumpără bitcoin.

Lasă un răspuns