Aplicațiile de știri Australiene ajung în top în App Store

Utilizatorii australieni nu își pot primi știrile de pe Facebook, așa că au apelat la o altă sursă.

Facebook News a fost o sursă de știri foarte populară pentru mulți australieni, dar nu mai poate fi accesat în Australia. Așadar, oamenii s-au orientat către o altă sursă pentru a se ține la curent.

Săptămâna trecută, aplicația de știri a Australian Broadcasting Corporation (ABC) s-a clasat pe locul 1 în topurile de descărcare iOS pentru aplicațiile gratuite din Australia.

Acest lucru s-a întâmplat la două zile după ce Facebook News a fost interzis în Australia. Potrivit App Annie la momentul publicări articolului, aplicația ABC News a scăzut de atunci pe locul trei. Între timp, Facebook a fost pe locul patru, dar a coborât la locul nouă.

În timp ce ABC este compania națională de știri din țară, Uma Patel, de la Financial Times, a realizat un fir de Twitter sugerând că ar putea exista un alt motiv pentru care aplicația ABC a ajuns în vârf. Ea susține că, în urma interdicției de știri pe platforma Facebook, ABC a folosit reclame pentru a-și împinge cititorii către aplicație.

Poate că această mișcare a fost o încercare necesară de control al daunelor. UN articol al NiemanLab spune că, pentru unele știri din Australia, interdicția Facebook News a redus traficul cu 93% în ziua următoare.

După o săptămână de la interdicția Facebook News, aceasta afectează industria de știri australiene. Cel puțin așa arată statisticile.

Această schimbare bruscă a peisajului va ajuta mass-media locală să atragă mai multă atenție sau masele își vor primi pur și simplu știrile de pe o altă platformă de socializare.

Lasă un răspuns