Press "Enter" to skip to content

Android a câștigat războiul mondial al telefonului

0

Sentimentele dintre Android și Apple au fost destul de tribale de la început. Însuși Steve Jobs a spus, când Google a lansat Android la doar zece zile după ce Apple a lansat iPhone, „Voi distruge Android, pentru că este un produs furat. Sunt dispus să pornesc un război termonuclear pentru asta.”

A cumpăra un telefon este ca și cum ai alege o parte în veșnică ceartă dintre Hatfield și McCoy. Fiecare alegere pentru vine automat cu un arsenal încorporat de argumente împotrivă.

Dacă ești o persoană cu iPhone, apreciezi eleganța și simplitatea designului său și ești îngrozit de mizeria confuză care este sistemul de operare Android. Dacă ești un pasionat de Android, ai milă de utilizatorul iPhone, captiv al unui ecosistem închis prea scump, conceput pentru a extrage bani de la utilizatorii săi.

În total, 74 din cele 142 de țări chestionate preferă Android (în verde pe hartă). Doar 65 favorizează Apple (colorat gri), aceasta este o împărțire de 52/48. Matematic: 74 plus 65 sunt cu trei mai puțin de 145, Belarus, Fiji și Peru (în galben pe hartă) nu au putut decide ce parte să susțină în Războiul Mondial al Telefonului.

Dar Statele Unite ale Americii, patria atât a Android-ului, cât și a iPhone-ului? O altă victorie pentru primul, deși una puțin mai restrânsă: 30,16% din răspunsurile despre Android au fost pozitive față de doar 29,03% din cele despre Apple.

Statele Unite ale Americii: Texasul încojurat!

Phone World War - USA

Totuși, poate exista un singur câștigător per stat, ceea ce duce la această preponderență a siglelor Android. Este o ușurare să vezi o hartă care arată o divizare viscerală în interiorul Statelor Unite, care nu este coasta versus inima.

 • Apple domină în 19 state: un bloc masiv în vestul mijlociu, un alt bloc dintre statele din jurul Texasului, Dakota și California, plus Carolina de Nord, New Hampshire și Rhode Island.
 • Celelalte 32 sunt Statele Unite ale Android. Puteți conduce de la Seattle la Miami fără să vă rătăciți pe teritoriul iPhone. Dar fără escale în Dallas sau Houston – ambele sunt în spatele liniilor inamice!

America de Nord: se înclină puternic spre Android

Phone World War - North America

Doar 8 din cele 21 de țări din America de Nord chestionate se încadrează în categoria Apple.

 • SUA și Canada preferă Android, în timp ce Mexicul optează pentru iPhone.
 • America Centrală este împărțită, dar și aici Android câștigă, 5-2.

Europa: Big Five împărțit

Phone World War - Europe

În Europa, Apple câștigă, 20 de țări preferând iPhone-ul, 17 pentru Android și Belarus stând pe gard.

 • Dintre cele cinci piețe mari din Europa de Vest, trei (Marea Britanie, Germania, Spania) sunt pro-Android, iar două (Franța, Italia) sunt pro-Apple.
 • Cehia și Slovacia sunt o insulă Apple în Marea Android, care este Europa Centrală.

America de Sud: chiar aproape

Phone World War - South America

În America de Sud, decalajul este aproape egal.

 • Cinci țări preferă Android, patru Apple și una este indecisă.
 • În Peru, răspunsurile legate de Android și Apple au fost pozitive în proporție de 25%.

Africa: ai grijă la Huawei

Phone World War - Africa

În Africa, Android câștigă cu 17 țări față de cele 15 cu Apple.

 • Există un bloc Android care se întinde din Africa de Sud prin RD Congo până în Etiopia.
 • Țările iPhone sunt împrăștiate în nord (Algeria), vest (Guineea), este (Somalia) și sud (Namibia).

Huawei – din ce în ce mai popular pe continent – ar putea schimba în curând imaginea în Africa. În prezent, încă rulează pe Android la nivel mondial, dar în curând va livra telefoane cu propriul sistem de operare, numit Harmony.

Orientul Mijlociu: Iran vs Arabia Saudită (din nou)

Phone World War - Middle East

În Orientul Mijlociu și Asia Centrală, Android câștigă cu 8 țări față de cele 6 cu Apple.

 • Dar e complicat. Un tweeter turc s-a întrebat cum se face că iPhone-urile par mai populare în jumătatea asiatică a Istanbulului, în timp ce telefoanele Android au predominat în partea europeană a orașului.
 • Diviziunea dintre telefon se potrivește cu regiunea geopolitică principală: Iranul preferă Android, Arabia Saudită iPhone.

Asia-Pacific: Mărul la periferie

Phone World War - Asia-Pacific

O altă majoritate subțire pentru Android în regiune Asia-Pacific: 13 țări față de 12 pentru Apple – și o abținere (Fiji).

 • Cei doi giganți ai continentului asiatic, India și China, sunt ambele țări Android. Țările Apple sunt la periferie.
 • Și dacă India este Android, rivalul său Pakistan trebuie să fie Apple. La fel cu Coreea de Nord și de Sud.

Experții subliniază faptul că ambele sisteme de operare devin din ce în ce mai asemănătoare cu fiecare nouă generație ca o potențială soluție a conflictului. Dar, așă cum va confirma orice student al comportamentului uman: diferențele mai mici nu vor face decât să exacerbeze rivalitatea dintre ambele tabere.

Mai multe informații puteți afla accesând următoarea legătură: Android vs Apple: Which does the world love most?

  Lasă un răspuns