Press "Enter" to skip to content

Amazon va lansa Amazon Linux 2022

0

AL2022, este codul pentru următoarea generație de Amazon Linux, care este oferit prin AWS. Este dezvoltat de Amazon prin rebrănduirea lui Fedora Linux în stadiul de dezvoltare. Acest linux este disponibil prin panoul de control AWS ca AMI-uri. Folosind această distribuție, puteți dezvolta și rula toate tipurile de aplicații cloud și enterprise.

Amazon Linux 2022 este disponibil fără costuri suplimentare.

Caracteristicii și programul de suport

AL2022 este integrat cu instrumentele și oferă capabilitățile specifice AWS. De asemenea, oferă acces imediat la noile inovații Amazon și asistență cu suport unic de la Amazon.

Vestea bună este în altă parte. Gândiți-vă la un scenariu în care gestionați, implementați sau planificați instanțe de infrastructură în cloud de mari dimensiuni. Planificarea de corecții, upgrade-uri, compatibilitatea poate fi într-adevăr o problemă dacă nu aveți o un plan de lansare adecvată a aplicațiilor voastre cu sistemul de operare de bază.

Amazon promite că Amazon Linux 2022 va avea suport standard de doi ani, urmat de suport de întreținere de trei ani. În timpul perioadei de asistență standard de doi ani, primiți actualiză minore trimestriale. Și îi timpul asistenței pentru întreținere, primiți actualizări critice de securitate imediat ce sunt disponibile.

Programul de suport al Amazon Linux 2022
Programul de suport al Amazon Linux 2022

De exemplu, Amazon Linux 2022 va avea suport standard până în 2023. Și suport de întreținere cu EOL în 2027. Acesta este un suport cu adevărat impresionat din partea Amazon având în vedere oferta lor.

Cu toate acestea, nu este clar cum sunt combinate versiunile Fedora cu acesta. Deoarece Fedora are două lansări majore pe an și nu sunt sigur dacă noile versiuni de Fedora Linux sunt patch-uri în stadiul de dezvoltare al Amazon Linux, ca parte a actualizărilor trimestriale standard.

În ceea ce privește caracteristicile, Amazon Linux 2022 va avea SELinux activat în mod implicit, ceea ce facilitează gestionarea politicilor de securitate pentru clienți. Acest lucru reduce timpul, eforul și costurile.

Cum să începeți?

Dacă intenționați să cumpărați sau să faceți un test, cu siguranță aveț nevoie de un cont AWS și apoi consultați ghidul de utilizare din link, care necesită un cont AWS.

https://github.com/amazonlinux/amazon-linux-2022#how-to-get-started

Ce înseamnă pentru Linux, în general?

Fedora este ca un banc testare „Alpha” pentru Red Hat Enterprise Linux. Fedora este întotdeauna distribuția „leading-edge” + „bleeding-edge”. Atunci când o companie dominantă în cloud precum Amazon adoptă Fedora ca ofertă comercială, calitatea Fedora Linux în ansamblu va fi cu siguranță îmbunătățită.

Gândiți-vă un moment la un scenariu. AWS creează milioane de instanțe Fedora Linux pentru diferite sarcini de lucru din industrie. Și ar putea exista unele defecte, sau pachete suplimentare sau modificări de performanță sugerate de Amazon. Acum, Amazon poate consulta echipa oficială Fedora pentru posibile remedieri la dezvoltare. Și asta în cele mai urmă ajută întreaga comunitate.

De asemenea, este în joc și alt context. Odată cu creșterea Canonical pe ofertele Ubuntu Cloud, acest lucru ar putea fi un impuls mai mare din partea Red Hat pentru a aduce Fedora în Cloud Market. Deci, Red Hat va avea mai mult control în spațiul Cloud în cele din urmă cu mai multe oferte.

În plus, alți jucători Cloud, cum ar fi Google Cloud, Azure pot începe să ia în considerare Fedora drept oferte suplimentare pentru sarcinile de lucru din industrie.

    Lasă un răspuns