Press "Enter" to skip to content

A fost lansat Redcore Linux 2201

0

Kernel 5.15 LTS, Plasma 5.25.5 și o bază de pachete actualizată sunt câteva dintre noutățile din cea mai recentă versiune a Redcore Linux.

Unele distribuții Linux, cum ar fi Debian, Ubuntu și Arch, se bucură de un număr masiv de derivate. Nu același lucru se întâmplă cu Gentoo, o altă distribuție Linux importantă. Și, având în vedere complexitățile implicate, acest lucru este de înțeles. Dar, binențeles, există și excepții. Redcore Linux este una dintre ele.

Este o distribuție bazată pe Gentoo orientată spre calculatoare personale (desktop și laptop), care își propune să aducă puterea lui Gentoo Linux în masă prin intermediul unei instalări simple și a unui program de gestionare a sistemului.

În plus, la fel ca și Gentoo, este o distribuție cu lansare continuă (rolling release), dar, spre deosebire de Gentoo, Redcore Linux oferă programe mai recente decât Gentoo, folosind depozitele sale de testare ca bază de pachete.

Redcore Linux 2201, cu numele de cod Rastaban, vine la un an de la versiunea anterioară. Așadar, să vedem ce s-a schimbat.

Ce este nou în Redcore Linux 2201

Redcore Linux 2201

Voi începe prin a sublinia faptul că Redcore Linux este o distribuție centrată pe KDE. Așadar, primul lucru care trebuie menționat este că utilizatorii primesc cea mai recentă versiunea de Plasma 5.25.5.

În plus, KDE Gear 22.08.1 îi ține companie. Dacă sunteți familiarizați cu KDE Gear, acesta este o colecție de aplicații dezvoltate și întreținute de comunitatea KDE. Nu voi omite să menționez includerea în această versiune a KDE Frameworks 5.98.0.

Redcore Linux 2201 este complet sincronizată cu depozitul de testare Gentoo începând cu 5 octombrie 2022. Amintiți-vă că, deși Redcore Linux este o distribuție cu lansare continuă, este în urma Gentoo cu câteva zile, de obicei între 5 și 7 zile.

Continuând cu noutățile despre aplicațiile din această versiune, utilizatorii primesc versiuni actualizate ale tuturor navigatoarelor importante. Printre acestea se numără Mozilla Firefox 105, Google Chrome 106, Opera 90, Vivaldi 5.4 și Microsoft Edge 106.

Desigur, distribuția nu le include pe toate în mod impicit; singurul care vine preinstalat este Google Chrome.

Pentru nevoile de birou ale utilizatorilor, LibreOffice 7.3.6 este furnizat. Includerea unui client Steam implicit este o opțiune atractivă, care îi va entuziasma pe utilizatorii de jocuri.

În afară de cele menționate mai sus, sub capota Redcore Linux 2201 mai există nucleul Linux 5.15 LTS, Alsa 1.2.7, PulseAudio 16.1, Mesa 12.2, Xorg 21.1.4 și Xwayland 21.1.3.

Binențeles, există numeroase alte îmbunătățiri și defecte rezolvate în întreaga versiune. Puteți consulta anunțul oficial pentru informații detaliate despre toate modificările.

Descărcați

Dacă doriți să încercați Redcore Linux 2201, legătura către imaginea ISO oficială este mai jos.

Utilizatorii pot scrie imaginea ISO pe unitatea USB cu ajutorul instrumentului dd sau cu ajutorul unor programe precum Etcher sau Ventoy.

    Lasă un răspuns