Press "Enter" to skip to content

8 jocuri simple pe care le puteți juca cu ChatGPT

0

ChatGPT este un instrument versatil pentru orice, de la cercetare la memento-uri. Dar știați că puteți să vă jucați și jocuri cu el?

Versatilitatea este cheia succesului rapid al roboților de chat generativi AI. Instrumente precum ChatGPT sunt utilizate în sute de scopuri, dintre care multe pot fi repetitive și plictisitoare. Deși ChatGPT este făcut pentru sarcini plictisitoare și monotone, nu înseamnă că este plictisitor în sine.

Așadar, am scos din cutie partea distractivă a ChatGPT, jucând câteva jocuri simple cu chatbotul AI.

1. X și 0 (Tic-Tac-Toe)

Este ușor să joci tic-tac-toe împotriva ChatGPT. Pentru a începe, solicitați-i lui ChatGPT cu „Let`s play tic-tac-toe” sau similar, cum ar fi „Hai săjucăm X și 0”.

După cum puteți vedea, ChatGPT va crea un fel de grilă. În acest caz, îl lăsăm să aibă prima încercare.

ChatGPT Play tic-tac-toe

Pentru a juca, spuneț-i lui ChatGPT unde doriți să plasați X sau 0. De exemplu, cereți-i să „plasează 0-ul meu în pătratul din stânga sus”.

Dacă jocul nu merge bine din prima, mai trebuie să încercați și a doua oară sau a treia oară, cu siguranță va merge cum trebuie.

2. Chici ce sunt eu (Guess What I Am)

Aceasta este versiunea ChatGPT a clasicului joc de ghicit. începeți prin a vă atribui un rol și cereți-i să ghicească ce sunteți. În acest caz, chatbotul a primit 10 întrebări pentru a încerca să ghicească răspunsul corect.

Atribuirea unui rol este o modalitate fantastică de a scrie tehnici de stimulare mai eficiente și poate crește calitatea răspunsurilor.

3. Jocuri de tip quiz

ChatGPT este perfect capabil să joace jocuri de tip quiz. Tot ceea ce este necesar este să îi solicitați detaliile testului pe care doriți să îl jucați.

În primul rând, i s-a cerut să pună cinci întrebări de cultură generală.

Easy quiz game with ChatGPT

Sa răspuns corect la toate cele cinci întrebări, dar au fost întrebări ușoare. Cu toate acestea, este simplu să se poată ridica ștacheta un pic mai sus.

Există o mulțime de modalități de a modifica formatul testului; iată doar câteva sugestii:

  • Întrebări de genul: „Dă-mi zece întrebări potrivite pentru copii cu vârste cuprinse între zece și cinci ani” sunt o modalitate excelentă de a-i face pe copii să învețe.
  • Acordă-ți un număr stabilit de vieți și solicită-i să continue să pună întrebări până când le vei folosi pe toate.
  • Cereți ca întrebările să devină din ce în ce mai dificile în fiecare rundă și încheiați jocul cu un răspuns incorect.

4. Spânurătoarea (Hangman)

Bine, în ChatGPT nu există grafică de spânzurătoare, dar baza jocului este aceeași. Cu toate acestea, au fost unele probleme cu jocul – prima dată chatbotul a fost confuz. A cerut să se aleagă un cuvând, iar apoi a plasat literele corecte în locuri incorecte.

După o nouă încercat. De data aceasta cu aceeiași solicitare, jocul a fost funcțional sau cel puțin așa sa crezut.

După mai multe încercări decât ar trebui să permită presupunerile alocate, s-a renunțat și și i s-a cerut să spună cuvântul corect.

Hangman Game with Confusing Answer

Nu este de mirare că cuvântul nu a fost ghicit. Nu toate jocurile sunt stabile.

5. Scara de cuvinte (Word Ladder)

Word Ladder este un joc simplu de cuvinte care schimbă un cuvânt cu altul, o singură literă la un moment dat. De fiecare dată când o literă este schimbată, trebuie să se scrie un cuvânt legitim.

De data aceasta a mers un pic mai bine, dar tot a fost nevoie să se ajusteze un pic. Prima încercare s-a încheiat cu ChatGPT care a creat singur o listă de cuvinte valide.

După ajustare, s-a obținut rezultatul din imaginea de mai jos. Nu este ideal, deoarece ChatGPT s schimbt mai mult de o literă la un moment dat.

First try at word ladder game with ChatGPT

A treia oară a fost mai bună. Sugestia de succes a fost „Să jucăm scara de cuvinte; fiecare dintre noi va schimba pe rând o singură literă și trebuie să schimbăm cuvintele de la „Take” la „When”.

6. 21 de întrebări (21 Questions)

Jocul a fost descoperit când lui ChatGPT i s-a cerut să sugereze un joc cu numere. Prima sugestie a fost un joc numit numărătoarea inversă, care a fost la fel de distractiv ca și cum ai privi cum se usucă vopseaua. Așa că i s-a sugereze un alt joc, iar rezultatul a fost 21 Questions.

Acesta a fost puțin mai interesant și a presupus ghicirea unui număr prin întrebări mai mari sau mai mici pentru a reduce opțiunile până când numărul a fost dezvăluit.

Sa considerat că 21 Questions a făcut sarcina prea ușoară. Dar acest lucru poate fi modificat prin prestabilirea numărului de întrebări permise atunci când începeți jocul.

7. Lanț de cuvinte (Word Chain)

Înapoi la jocurile de cuvinte. De data aceasta i s-a cerut să joace Word Chain. Acesta a furnizat o listă concisă de reguli care au fost modificate adăugând animale ca și categorie de cuvinte solicitare. Fără această condiție, ar fi fost mult prea ușor.

Word Chain with ChatGPT

8. Jocuri de aventură

Jocurile de aventură pe bază de text erau la modă. Așa că s-a testat talentul lui ChatGPT de a crea și organiza o aventură pe bază de text. S-a început cu un simplu „Hai să jucăm un joc de aventură”.

Scenariul creat a fost un cadru forestier. Distracția a fost plăcută pentru că trebuia să se descopere cabane și jurnale misterioase și de a evita să fi mâncat de lupi.

Distracție și defecte

Acesta nu a fost lipsit de defecte; a trișat la tic-tac-toe, hangman a fost un dezastru, iar word ladder a început prost, dar s-a îmbunătățit.

Cu toate acestea, să nu uităm că această tehnologie începătoare „învață” zilnic, iar jocurile nu au fost niciodată rolul său principal.

Jocurile reușite au fost distractive și capacitatea lui de sugera jocuri este uimitoare. O mare parte din distracție a fost descoperirea a ceea ce putea și ce nu putea să facă.

În general, GhatGPT oferă o experiență imperfectă, dar distractivă, care se va îmbunătăți și va deveni mai complexă pe măsură ce tehnologia evoluează.

    Lasă un răspuns