Press "Enter" to skip to content

25.000 de PC-uri cu Windows or să aibă Linux și LibreOffice

0

Schleswing-Holstein este cel mai nordic stat German care a planificat să treacă la soluții open source în administrația și școlile sale.

Și nu este vorba de câteva sisteme; în conformitate cu raportul The Document Foundation, toate cele 25.000 de calculatoare asociate cu administrația și școala vor fi trecute de la Windows la Linux. Nu se vor limita doar la schimbarea sistemului de operare, vor face trecerea și de la Microsoft Office la LibreOffice.

Ministrul Digitalizări, Jan Philipp Albrecht, a dat mai multe detalii într-un interviu la o presă locală.

Tranziția la LibreOffice

Planul de a se baza mai mult pe o soluție open source este un pas masiv pentru a promova FOSS.

Având în vedere tranziția către LibreOffice, renunțând la Microsoft Office, statul German va continua să integreze utilizarea FOSS pentru cea mai mare parte a muncii lor.

LibreOffice a fost o alternativă gratuită și open source la Microsoft Office. Chiar dacă este o lovitură pentru unele scenarii, mulți utilizatorii nu i-au dat nici o șansă, temându-se că va strica lucrul cu documente și foi de calcul.

Dar, acum că va fi folosit în școli și administrația guvernamentală, mai mulți utilizatori vor avea experiență la ceea ce oferă și cum poate fi folosit în locul lui Microsoft Office.

Trecerea la unelte open source

Ei sunt gata să adopte instrumente și soluții open source pentru tot ceea ce este viabil. De exemplu, ei au intenția de a-și face propria infrastructură de cloud.

Și aceasta nu este o preferință complet nouă pentru ei. De asemenea, Ministrul Digitalizări oferă detalii despre modul în care au scalat rețeaua lor de video conferințe utilizând un sistem cu sursă deschisă bazată pe Jitsi.

În cazul în care nu ați știu, Jitsi este unul dintre cele mai populare instrumente pentru conferințe video open source.

La revedere (Auf Wiedersehen) Microsoft!

Microsoft este o forță dominantă la nivel global pentru produsele sale, inclusiv suita Microsoft Office.

Entuziaștii de confidențialitate și FOSS apreciază folosirea Linux și alte produse open source pentru lupta împotriva unui monopol și a face soluțiile open source o alternativă viabilă pentru o lungă perioadă de timp.

Cu toate acestea, un model open source fiind ales ca prioritate de către guvern, ar trebui să influențeze considerabil persoanele aflate la putere de a îmbrățișa open source. Mulți utilizatori primesc libertate și nu trebuie să depindă de produsele specifice furnizorului, cum ar fi Microsoft.

Deja vu!

Unii dintre cititori ar putea aminti debutul din München. Orașul München a trecut la distribuția lor personalizată Limux de la Windows de mai mulți ani. Le-a salvat cu succes milioane de euro. Cu toate acestea, s-au întors la Windows, iar decizia lor a coincis cu deschiderea sediului regional al Microsoft din München . Acest lucru a adus un val de acuzații, în ciuda primarului Dieter Reiter, refuzând orice astfel de coincidență.

O tranziție de succes poate influența alte organisme guvernamentale pentru a lua o decizie similară.

    Lasă un răspuns