10 motive pentru care ar trebuie să utilizați Signal

Confidențialitatea și securitatea sunt priorități pentru mulți utilizatori de internet. Din păcate, se pare că este din ce în ce mai dificil să găsești o aplicație de mesagerie care să nu-ți colecteze informații despre tine. Datele utilizatorilor sunt o marfă dorită în această lume modernă a tehnologiei. Și totuși, multe platforme partajează informațiile voastre sensibile cu alte părți pentru profit.

Deși exploatarea conversațiilor personale este o obișnuință a multor aplicații populare de mesagerie, există încă o mână de aplicații care pune pe primul loc confidențialitatea utilizatorilor lor. Signal este aplicația perfectă pentru a înlocui aplicațiile tradiționale de mesagerie. Iată de ce ar trebui să treceți la Signal pentru mesagerie și nu numai.

Signal este 100% gratuit

Signal

Pentru început, Signal este complet gratuit. Descărcarea aplicației nu costă nici un ban și nu există taxe de abonament.

Multe aplicații care evidențiază măsurile de securitate suplimentare îi fac pe utilizatori să plătească ceva pentru a încerca serviciile. Aceste taxe încurajează persoanele să nu renunțe la aplicațiile gratuite și populare de mesagerie socială, care sunt cunoscute pentru probleme lor de confidențialitate. Signal este o investiție fără riscuri pentru cineva care are în vedere schimbarea platformelor, dar care este încă îngrijorat.

Transparența Open Source

Nu trebuie să fii programator pentru a aprecia o aplicație care rămâne open source. A fi „open source” înseamnă că creatorii au lansat codul complet din aplicație pentru publicul.

Oricine poate accesa în mod liber codul și poate citi întregul plan pentru program. Signal este o aplicație transparentă, fără funcții ascunse sau scurgeri de date surpriză.

Signal oferă criptare totală

Indiferent dacă ați citit sau nu codul, puteți fi sigur că Signal ia măsuri speciale pentru a vă păstra datele private. La cel mai de bază nivel, criptează toate informațiile și interacțiunile voastre. Ceea ce înseamnă că datele voastre sunt traduse astfel încât să nu fie păstrate în formă brută și să fie citite imediat.

În acest fel, un hacker nu poate face nimic dacă pune mâna pe informații. Acest pas este standard în securitatea cibernetică și este o caracteristică a aproape tot ceea ce faceți online. Dar Signal face un efort suplimentar în ceea ce privește securitatea cibernetică.

Securizează-ți numărul de telefon cu Signal

Signal utilizează „Blocare înregistrare / Registration Lock”, o funcție care vă ajută să vă protejați noul telefon.

La fel ca alte aplicații populare de mesagerie, inclusiv WhatsApp, Signal vă poate folosi numărul de telefon pentru verificarea textului. Falsificarea numerelor de telefon sau utilizarea aplicațiilor speciale pentru a ocoli aceste măsuri este îngrijorător de ușoară. Unele persoane pot constata că numerele lor au fost deja utilizate în alte conturi.

Blocarea înregistrări în Signal necesită un pas suplimentar de securitate pentru confirmarea numerelor de telefon. Utilizatorii configurează un cod PIN pe care trebuie să îl prezinți atunci când încearcă să își folosească numărul de telefon pentru un cont sau să se conecteze la un cont existent. Aceste coduri PIN sunt extrem de personalizabile în ceea ce privește lungimea și utilizarea caracterelor.

Signal oferă opțiune de securitate biometrică

În cazul în care parolele și codurile nu vă sunt suficiente, Signal vă permite să utilizați opțiuni de securitate biometrice. Poate utiliza setările biometrice deja existente ale dispozitivului, cum ar fi recunoașterea amprentelor digitale sau recunoașterea facială. Puteți activa sau dezactiva blocarea ecranului în funcție de modul în care aveți nevoie.

Stocarea locală ca măsură de securitate

Dacă schimbați telefonul, trebuie să aveți în vedere că veți pierde fișierele și mesajele schimbate prin Signal. Ar putea părea o măsură de securitate suplimentară. Când sunteți conectat la nor (cloud), toate fișierele voastre se trimit spre un sever extern, și prin urmare pot fi disponibile pentru hackeri.

Când fișierele sunt stocare local, acestea sunt mai ușor de gestionat și șters. Este ca și cum ar păstra o singură copie a unui document important. Ar putea fi o bătaie de cap pentru a o înlocui, dar este perfect pentru în scopuri de confidențialitate. Dacă doriți să fiți în siguranță, vă puteți configura mesajele pentru a dispărea automat după încheierea unei conversații.

Protejați-vă adresa IP cu Signal

Măsurile de securitate rămân mult timp după configurare. În plus față de mesaje text, Signal oferă și apeluri video de grup și apeluri audio criptate. La fel ca sistemul său de mesagerie criptat, există caracteristicii pentru a vă menține în siguranță toate interacțiunile.

Siguranța ecranului cu Signal

Signal are, de asemenea, setări suplimentare pentru a vă menține convorbirile în siguranță față de alte care utilizează telefonul sau orice persoană care se uită peste umărul vostru.

Știți cum puteți minimiza aplicațiile de pe dispozitivul vostru și puteți derula printr-o previzualizare a programului deschis? Ecranul de confidențialitate al Signal blochează previzualizările de la fișarea mesajelor. Este o modalitate excelentă de a preveni afișarea de informații private atunci când încercați să ieșiți din aplicație.

Opțiunea de confirmare a citiri mesajului

Dacă sunteți mai îngrijorat de oamenii care primesc și nu știu dacă ați citit mesajele, Signal are această opțiune. Puteți alege să activați sau să dezactivați opțiunea de confirmare a mesajelor citite. Puteți comuta în funcție de starea de spirit sau de volumul de lucru. Este perfect pentru a preveni neînțelegerile, astfel încât să puteți reveni la conversații în timpul liber fără presiuni suplimentare.

Signal crește în popularitate

Unul dintre cele mai mari obstacole ale aplicațiilor de mesagerie este că puteți comunica numai cu persoanele care folosesc aplicația. Această restricție este necesară pentru a face față problemelor de compatibilitate și politici între diferite platforme.

Acest rău necesar este, de asemenea, motivul pentru care este o provocare pentru noile aplicații de mesagerie să concureze cu platformele populare. Din fericire, Signal are deja milioane de utilizatori din întreaga lume și este gratuit pentru voi și pentru cei dragi.

De ce ar trebuie să treci la Signal?

Signal oferă atât de multe funcții de securitate interesante. Este într-adevăr înlocuitorul perfect al altor platforme populare care stochează pasiv sau partajează activ informațiile voastre. Mulți prezic că aplicația va continua să crească în popularitate pe măsură ce crește nevoie de confidențialitate și securitate.

Și odată cu creșterea popularități Signal, probabil că știți deja pe cineva care îl folosește. Faceți din aceasta o alternativă bună la aplicația de mesagerie în care ați încetat să aveți încredere, dar o folosiți oricum din obișnuință.

Lasă un răspuns