Press "Enter" to skip to content

10 funcții ascunse ale Spotify despre care trebuie să știe toată lumea

0

Spotify există de mult timp încât există șansa să fii blocat în aceeași rutină veche atunci când îl folosești. Deschide aplicația, selectează-ți lista de redare și bucură-te de ea. Dar, odată cu trecerea timpului, dezvoltatori au adăugat funcții noi care vă ajută să configurați mai bine listele de redare, să găsiți artiști noi, să-i ignorați complet sau să căutați cele mai bine melodii ale unui artist.

Continuați să citiți pentru a afla câteva funcții utile ale Spotify pe care este posibil să nu le cunoașteți.

1. Permiteți lui Spotify să vă completeze listele de redare

Există nenumărate sfaturi pentru lista de redare Spotify pe care le puteți încerca, dar dacă doriți să creați o nouă listă de redare pentru o călătorie, un antrenament sau orice altă situație, dar nu mai aveți inspirație, Spotify vă va ajuta.

Spotify vă va oferi recomandări pentru a vă ajuta să vă completați listele de redare cu mai multă muzică care vă va plăcea. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți oricare dintre listele de redare și să derulați în jos pentru a vedea recomandările oferite de Spotify.

Pentru a le adăuga la lista de redare, faceți clic pe butonul Adăugați/Add. Dacă doriți ca Spotify să schimbe recomandările, faceți clic pe Actualizează/Refresh.

Spotify - Add Recommendations to Playlist

2. Folosiți un cronometru de oprire

Dacă îți place să adormi în timp ce asculți muizcă, poți seta Spotify să se oprească din redare după o anumită perioadă de timp. La momentul scrierii acestui articol, cronomentrul este disponibil pentru telefoanele iOS și Android și puteți seta temporizatorul pentru minim cinci minute și maxim o oră.

Pentru a configura un cronomentru:

  • Accesați melodia care este redată în prezent și atingeți meniul, cele trei puncte din colțul din dreapta sus.
  • Derulați în jos și alegeți Temporizator de somn/Sleep timer.
  • Selectați timpul când Spotify ar trebui să se oprească.

3. Schimbați imaginea de copertă a listei de redare

În mod implicit, Spotify creează coperțile listelor de redare folosind grafica albumului din melodiile pe care le-ați adăugat la listele de redare respective. Cu toate acestea, puteți personaliza cu ușurință coperțile cu aproape orice doriți. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să utilizați o imagine de 300×300 pixeli.

Pentru a schimba imaginea listei de redare în aplicația de calculator, selectați una dintre listele de redare și plasați mouse-ul peste copertă. Faceți clic pe opțiunea Alegeți fotografia/Choose photo și setați o nouă imagine de copertă.

Spotify - Change Cover to Playlist.jpg

Notă: Puteți schimba coperta numai pentru albumele pe care le-ați creat.

4. Activați Trecerea progresivă între melodii

S-ar putea să vă amintiți cum la melodiile mai vechi sunetul obișnuia să dispară încet. Dacă doriți să readuceți un pic de nostalgie sau aveți nevoie de o tranziție mai lină între melodiile din lista de redare, Spotify vă permite să o faceți cu o funcție numită Trecere progresivă între melodii/Crossfade.

Pe calculator, dați clic pe pictograma profilului vostru și selectați Setări/Settings. Apoi, derulați în jos la Redare/Playback și activați Trecere progresivă între melodii/Crossfade. Puteți seta efectul de trecere progresivă între o secună și douăsprezece secunde. Deși s-ar putea să nu faci setările corecte de la prima încercare, dar poți oricând să te întroci la setările contului și să reajustezi secundele pentru trecerea progresivă între melodii.

Spotify - Crossfade

Dacă sunteți pe mobil, tot ce trebuie să faceți este să accesați Spotify, atingeți pictograma Setări/Settings din colțul din dreapta sus, mergeți la Redare/Playback și să reglați trecerea progresivă între melodii după cum doriți.

5. Ignoră artiștii care nu-ți plac

Spotify folosește algoritmul căutare a celui mai apropiat vecin pentru a-ți da seama ce îți place să asculți. Deși algoritmul este conceput pentru a sugera artiști noi care ar trebui să se potrivească preferințelor voastre, nu reușește întodeauna.

Din fericire, puteți ignora artiști care nu vă plac în aplicația de pe telefon. Pentru a opri Spotify să recomande un anumit artist, accesați pagina principală a artistului, atingeți meniul, cele trei puncte și selectați Nu reda asta/Don’t play this. Dacă te răzgândești și vrei să-i oferi artistului o a doua șansă, vizitează din nou pagina artistului, deschide meniul și dă clic pe Permite redarea acesteia/Allow to play this.

6. Găsiți rapid cele mai bune melodii ale unui artist

Poate ați observat că Spotify preia cele mai bune melodii ale unui artist și creează o listă de redare. Dacă ați descoperit o nouă trupă și doriți să verificați mai multe dintre melodiile ei, încercați acest truc simplu.

Trebui doar să cauți „This is Artist Name” – „Artist Name” trebuie înlocuit cu numele artistului. Cea mai bună parte este că veți găsi acest tip de playlist chiar și pentru trupe sau artiști mai puțin celebri.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul truc de căutare pe care ar trebui să-l cunoașteți când utilizați Spotify. Puteți asculta muzica unui artist care a fost lansată într-o anumită perioadă. De exemplu, căutarea artist: „Beatles” year „1965-1970” vă va arăta melodiile lansate între anii 1965 și 1970.

De asemenea, puteți sări peste numele artistului și să căutați year:„1965-1970” pentru a obține o listă de melodii din acel moment.

Spotify - Search

7. Începeți o sesiune privată

Există situații în care doriți să ascultați muzică fără a o include în recomandările Spotify. Deci, dacă intenționați să găzduiți o petrecere sau nu doriți să adăugați melodii noi la lista de redare creată împreuna cu amici voștri, funcția de sesiune privată vă va fi utilă.

Dacă utilizați Spotify pe calculator, accesați Profil/Profiles > Setări/Settings > Socializare/Social. Acolo, activați opțiunea Intră în modul ascuns pentru a asculta incognito/Start a private session to listen anonymously.

Spotify - Private Session.jpg

8. Adăugați piese de pe calculator sau telefon

Dacă ești și tu un artist, dar adăugarea muzicii tale la Spotify nu te atrage, poti să-ți adaugi în continuare propria muzică la listele de redare ale Spotify. Această funcție este dezactivată în mod implicit, dar o puteți activa cu ușurință.

În Windows, macOS sau Linux, accesați Setări/Settings și sub Fișiere locale/Local Files, activați comutatorul de lângă Afișare fișiere locale/Show Local Files. Apoi, selectați ce directoare poate accesa Spotify făcând clic pe Adăugați o sursă/Add a source.

Pe telefon, accesați Setări/Settings, derulați în jos și selectați Fișiere locale/Local Files, apoi activați Afișează fișierele audio de pe acest dispozitiv/Show audio files from this device.

Dacă doriți să includeți melodiile nou adăugate într-un dintre listele voastre, le veți găsi accesând Biblioteca ta/Your Library > Fișiere locale/Local Files.

Spotify - Add Tracks.jpg

9. Partajați podcasturi cu marcaje de timp

În loc să partajați un podcast de două, trei ore și să menționați ce parte o considerați interesantă, puteți folosi marcajele de timp. Întrerupeți podcastul și atingeți butonul Partajare/Share. Apoi, activați funcția Distribuie din/Share from din partea de sus a opțiunilor de partajare și trimiteți legătura. La momentul scrierii acestui articol, acestă funcție este disponibila pentru Android și iOS.

10. Verificați-vă statisticile oricând doriți

Dacă doriți să vedeți vechile liste de redare și statistici pentru a verifica cum s-au schimbat, cum s-a schimbat preferințele muzicale, Spotify vă permite să vă verificați oricând statisticile profilului.

Pe telefon, atingeți butonul Redate recent/Recently Played (are forma unui ceas) care se află în coltul din dreapta sus și veți obține o listă organizată în funcție de timp.

În aplicația de calculator, dați clic pe numele vostru și selectați Profil/Profile. Spotify va afișa cei mai buni artiști și melodii pentru luna curentă.

Spotify - See Stats.jpg

Profitați la maxim de Spotify

Acum că știți mai multe despre funcțiile Spotify, singurul lucru care vă rămâne de făcut este să le încercați și să verificați dacă vă îmbunătățesc experiența de ascultare. Rețineți că funcții precum partajarea unui podcast cu marcaje de timp sau ignorarea unui artist sunt disponibile numai pentru aplicație de telefon, așa că nu va pierdeți timpul căutându-le în aplicație de calculator.

    Lasă un răspuns